Στα σκαριά το πρώτο ηλεκτρικό σπόρτσκαρ της Mercedes-AMG

Στα σκαριά το πρώτο ηλεκτρικό σπόρτσκαρ της Mercedes-AMG

Στις 19 Μαΐου η Mercedes-AMG θα παρουσιάσει το concept ενός ηλεκτρικού σπόρτσκαρ του οποίου η έκδοση παραγωγής θα λανσαριστεί, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της γερμανικής φίρμας, το 2025.

Mercedes-AMG

Ο επικεφαλής σχεδίασης της Mercedes-Benz, Gordon Wagener, δημοσίευσε μια teaser φωτογραφία που προλογίζει ένα νέο ηλεκτρικό σπόρτσκαρ με τα σήματα της Mercedes-AMG. Το μοντέλο θα σημάνει την έναρξη της ηλεκτρικής εποχής για το αγωνιστικό παρακλάδι της γερμανικής φίρμας και θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 19 Μαΐου. 

Σύμφωνα με τη φωτογραφία, η οποία μας δίνει μια πρώτη γεύση από τις καμπύλες του νέου μοντέλου, το πρωτότυπο της Mercedes-AMG φαίνεται να έχει έντονες σχεδιαστικές επιρροές από την EQXX, ειδικότερα στο πίσω μέρος του.

Mercedes-AMG

«Την επόμενη εβδομάδα, θα δείξουμε πώς θα μοιάζει ο κόσμος των ηλεκτρικών σπόρτσκαρς δια χειρός AMG», ανέφερε σε δηλώσεις του στους Financial Times, o CEO της Μercedes-Benz, Ola Källenius, προσθέτοντας ότι η έκδοση παραγωγής του μοντέλου θα κάνει ντεμπούτο στις αγορές το 2025.

Ο ισχυρός άνδρας της Mercedes δεν έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για το πρωτότυπο, δήλωσε ωστόσο ότι θα βασίζεται σε μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα ειδικά κατασκευασμένη για αυτό.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι, o Γερμανός κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει το 2025 τρεις αμιγώς ηλεκτρικές πλατφόρμες, ενώ εκτιμά ότι οι επενδύσεις του στην ηλεκτροκίνηση από φέτος μέχρι το 2030 θα ξεπεράσουν τα €40 δισ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube