Στα σκαριά το ηλεκτρικό Suzuki Jimny για την Ευρώπη

Στα σκαριά το ηλεκτρικό Suzuki Jimny για την Ευρώπη

Η Suzuki ετοιμάζεται να περάσει στην αμιγώς ηλεκτρική εποχή της και, όπως φαίνεται, αυτή θα περιλαμβάνει όχι μόνο αυτοκίνητα πόλης αλλά και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του σκληροτράχηλου Jimny.

Η νέα στρατηγική ανάπτυξης της Suzuki για το 2030 ανακοινώθηκε επίσημα και περιλαμβάνει πολλά και διάφορα νέα μοντέλα, με έμφαση προφανώς στην ηλεκτροκίνηση. Συνολικά, υπολογίζει να παράξει 6 BEV για την αγορά της Ιαπωνίας, άλλα τόσα για την Ινδία, καθώς επίσης 5 για την Ευρώπη. Κάποια εξ αυτών θα είναι τα ίδια ενώ άλλα θα κάνουν focus στην εκάστοτε αγορά. 

Σε ό,τι αφορά τη γηραιά ήπειρο, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Suzuki αναμένεται να το δούμε το 2024. Δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι αυτό, κρίνοντας όμως από την εικόνα της παρουσίασης που παραθέτουμε, μπορούμε να κάνουμε κάποιες προβλέψεις.

Σε αυτή εμφανίζεται αρχικά ένα μικρό μοντέλο, στο σχήμα του Ignis. Ακολουθεί ένα B-SUV λογικά το οποίο θα είναι μάλλον ο αντικαταστάτης του Vitara. Βλέπουμε επίσης το χαρακτηριστικό σουλούπι του Jimny, με ιδιαίτερο LED φωτισμό στη μάσκα, στη θέση των κλασικών αεραγωγών, καθώς επίσης δύο μεγαλύτερα SUV που λογικά θα είναι αντίστοιχα των S-Cross και Across.

Στόχος της εταιρίας είναι μέχρι το 2030 να προσφέρει ένα μίγμα 80% αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και 20% υβριδικών. 

Επιστρέφοντας στο Jimny, δεν υπάρχουν πληροφορίες αυτή τη στιγμή για το τι ετοιμάζει, ούτε και για τη σειρά προτεραιότητας που θα ακολουθήσει στα λανσαρίσματα των μοντέλων της. Αναμένουμε όμως να διατηρήσει τη σκληροπυρηνική off-road φιλοσοφία του, με το πλαίσιο τύπου σκάλας και τους άκαμπτους άξονες στις αναρτήσεις.

Παράλληλα, η εταιρία φαίνεται πως σχεδιάζει και μία ήπια υβριδική έκδοση αυτού ώστε να το επαναλανσάρει στην Ευρώπη χωρίς να χρειάζεται να το μεταμφιέζει σε επαγγελματικό (λόγω των εκπομπών ρύπων).

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube