To σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος είναι έτοιμη να αποκαλύψει η Porsche

To σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος είναι έτοιμη να αποκαλύψει η Porsche

Η Porsche στις 8 Ιουνίου θα αποκαλύψει στο ευρύ κοινό το πως οραματίζεται τα sportscar της νέας εποχής στην αυτοκινητοβιομηχανία.

porsche

Στις 8 Ιουνίου του 1948, η Porsche παρουσίαζε την 356 Roadster. 75 χρόνια μετά, οι ιθύνοντες από το Zuffenhausen είναι έτοιμοι να γιορτάσουν αυτήν την ιστορική επέτειο με μια ειδική εκδήλωση που μεταξύ άλλων, θα αποκαλύψει και το όραμα της γερμανικής φίρμας για τα σπορ αυτοκίνητα του μέλλοντος. 

Στις εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνει αναφορά στην κληρονομιά, την απόδοση, το πρωτοποριακό πνεύμα αλλά και το όραμα της Porsche. 

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει προς ώρας τις εκπλήξεις που ενδεχομένως να κρύβει η συγκεκριμένη εκδήλωση ωστόσο καλά ενημερωμένες πηγές, κάνουν λόγο ότι η Porsche δε θα παρουσιάσει κάποια έκδοση παραγωγής ενός σπορ μοντέλου αλλά ένα πρωτότυπο όχημα που θα μαρτυρά τη φιλοσοφία που θα ακολουθήσει η εταιρεία τα επόμενα χρόνια.

porsche

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν και ορισμένες κάνουν λόγο ότι στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η ηλεκτρική Porsche 718 που έρχεται το 2025 ή ακόμα και η πρωτότυπη υβριδική 911. 

Φυσικά, οι φανατικοί της φίρμας θα ήθελαν να δουν, έστω και σε πρωτότυπη μορφή, τον αντικαταστάτη της 918! Όπως όλα δείχνουν όμως η «απόλυτη» Porsche της νέας εποχής, θα αργήσει να κάνει την εμφάνιση της καθώς η τεχνολογία των μπαταριών τη δεδομένη χρονική στιγμή δε βρίσκεται στο επίπεδο που θα ήθελε η Porsche για την ναυαρχίδα των sportscar της.

Ο Michael Steiner, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Porsche, δήλωσε ότι οι νέας γενιάς μπαταρίες εξελίσσονται ήδη, σε συνεργασία με τη θυγατρική εταιρεία της Porsche, την Cellforce και θα παρουσιαστούν εκτός απροόπτου μέσα στην επόμενη 2ετία. 

porsche

Οι προσεχείς, σπορ προτάσεις της Porsche, θα εφοδιάζονται με τις εν λόγω μπαταρίες αλλά για να φθάσει η εταιρεία στο σημείο να ρίξει στην αγορά το νέο της «hypercar» χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Στις 8 Ιουνίου λοιπόν, θα μπορούμε να μιλήσουμε με απόλυτη ακρίβεια και βεβαιότητα για τα μελλοντικά σχέδια της Porsche στην κλάση των sportscar. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube