SP Automotive: Και εγένετο... Chaos!

SP Automotive: Και εγένετο... Chaos!

H επίσημη παρουσίαση του αμιγώς ελληνικού και πρώτου ultracar αυτοκινήτου στον κόσμο μας πρόσφερε περισσότερα... σκίτσα για το δημιούργημα της Spyros Panopoulos Automotive.

Όσοι είχαν θέσει τον πήχη ψηλά και ανέμεναν κάποιο βίντεο ή έστω ένα ηχητικό, θα απογοητευτούν. Η πολυαναμενόμενη αποκάλυψη του Chaos, του made in Greece πρώτου ultracar στον κόσμο, περιλάμβανε απλά νέο υλικό rendering. Το οποίο τουλάχιστον αποκαλύπτει το ομολογουμένως ακραίο σχεδιασμό του Chaos στην πλήρη διάστασή του.

Υπενθυμίζουμε ότι στόχος της Spyros Panopoulos Automotive είναι να κατασκευάζει 15-20 αυτοκίνητα το χρόνο, με την συνολική παραγωγή του Chaos να μην ξεπερνά τα 100 κομμάτια, ώστε να διατηρήσει έναν συλλεκτικό χαρακτήρα.  -(Update: Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας θα διατεθούν από 20 σε κάθε ήπειρο με λίστα προτεραιότητας. Όσοι ενδιαφέρεστε λοιπόν, μπορείτε να το δηλώσετε στο e-mail: priority-list@spyrospanopoulos.com).

H τιμή έναρξης για την «μικρή» έκδοση έχει καθοριστεί στα €5,5 εκατομμύρια, ενώ για την κορυφαία έκδοσή του το τελικό ποσό θα μπορεί να φθάσει έως και τα €12,4 εκατομμύρια!

Στο επίσημο site της εταιρείας οι δυο εκδόσεις φέρουν την ονομασία Earth Version και Zero Gravity. Θυμίζουμε ότι την κίνηση και των δυο εκδόσεων αναλαμβάνει ένας twin-turbo V10 των 4,0 lt, με την ισχύ να περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Η Earth Version αποδίδει ισχύ 2.048,7 hp και ροπή 1.389 Nm, με τον κόφτη να κυμαίνεται ανάλογα το καύσιμο από τις 10.000 έως τις 11.000 rpm. Η κορυφαία έκδοση Zero Gravity αποδίδει 3.064,7 hp και 1.984 Nm ροπής, με τον κόφτη να κυμαίνεται από τις 11.800 έως τις 12.200 rpm. Το βάρος στη «μικρή» έκδοση είναι στα 1.388 kg και στην ισχυρότερη στα 1.272 kg.

chaos

Faster than an F1 car
Οι επιδόσεις που ανακοινώνει η εταιρεία για το Chaos… ζαλίζουν! Και οι δύο εκδόσεις ξεπερνούν σε τελική ταχύτητα τα 500 km/h. Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα νούμερα επιτάχυνσης, που αφήνουν πίσω τους και μονοθέσια της Formula 1.

 Επιδόσεις  Earth Version  Zero Gravity 
 0-100 km/h  1,9’’ 1,55’’
 100-200 km/h  2,7’’ 1,7’’ 
 160-241 km/h  2,3’’ 1,4’’ 
 0-300 km/h 7,9’’ 7,1’’ 
 0-402 m  8,1’’ 7,5’’ 


Όσον αφορά τη σχεδίαση, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες είναι σε κάθε ένα από τα 5.053 mm που συνθέτουν το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου ακραία. Η ίδια εικόνα συνεχίζεται και στην καμπίνα, από την οποία δεν θα λείπουν προηγμένες τεχνολογίες, όπως επαυξημένη πραγματικότητα με τρισδιάστατες ενδείξεις στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να περιμένουμε τίποτα λιγότερο από ένα αυτοκίνητο που είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από εξωτικά υλικά όπως ανθρακονήματα, τιτάνιο, μαγνήσιο και λοιπά υλικά αεροδιαστημικής τεχνολογίας που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο, όπως δηλώνει χαρακττηριστικά η εταιρεία!

chaos

Για τα ρεκόρ που θα σπάσουν τα έχουμε αναφέρει, οπότε ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το Chaos για όταν θα υπάρχει κάτι πιο χειροπιαστό. Εκτός αν όλα αυτά αποδειχθούν too good to be true! Σαν τις εικονιζόμενες -και εντυπωσιακές- κτιριακές εγκαταστάσεις ένα πράγμα...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube