Το Škoda Kodiaq RS σε ρόλο περιπολικού

Το Škoda Kodiaq RS σε ρόλο περιπολικού

Συνδυάζει επιδόσεις οχήματος καταδίωξης με άπλετους χώρους για τον εξοπλισμό των αστυνομικών.

Η βρετανική αστυνομία πρόσθεσε στον στόλο των αυτοκινήτων της ένα Škoda Kodiaq RS, δηλαδή την ισχυρότερη έκδοση του τσέχικου SUV με 240 PS!

Εξωτερικά, το λευκό αμάξωμα απέκτησε ειδικά γραφικά σε έντονες αποχρώσεις, σειρήνα οροφής και επιπλέον LED φώτα στο παρμπρίζ τη γρίλια, την πίσω πόρτα και την πινακίδα. Παρά το νέο του ρόλο, το Kodiaq διατηρεί τις ζάντες Xtreme 20", τις διπλές εξατμίσεις, τις κόκκινες δαγκάνες φρένων και τους πιο επιθετικούς προφυλακτήρες της έκδοσης RS.

Κάτω από το καπό του περιπολικού βρίσκεται ο γνωστός πετρελαιοκινητήρας Biturbo 2.0 TDI με απόδοση 240 PS και Nm ροπής που συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης του ομίλου Volkswagen. Έτσι, οι αστυνομικοί που θα οδηγούν το Kodiaq RS θα αισθάνονται  πάντα έτοιμοι για καταδίωξη αφού το Kodiaq επιταχύνει από τα 0-100km/h σε 7,0" και έχει τελική ταχύτητα 219 km/h. Είναι γνωστό άλλωστε πως το Kodiaq RS έχει τον τίτλο του ταχύτερου επταθέσιου SUV στο Nürburgring.

Τα όργανα της τάξης θα έχουν επίσης πρόσβαση σε άπλετους χώρους στο εσωτερικό για τον εξοπλισμό τους, μιας και η αρχικά επταθέσια καμπίνα του SUV έχει μετατραπεί κατάλληλα για να καλύψει τις ανάγκες της αστυνομίας. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube