SEAT: Τα Altea φεύγουν και έρχεται το SUV

SEAT: Τα Altea φεύγουν και έρχεται το SUV

Η ισπανική φίρμα σταματά την παραγωγή των πολυμορφικών Altea και Altea XL και ανοίγει το δρόμο για το πρώτο της SUV που θα βασίζεται στο Leon.

Οι συνεχής μείωση στις πωλήσεις των πολυμορφικών αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά οδήγησε τη SEAT στην απόφαση να σταματήσει την κατασκευή του Altea και του μεγαλύτερου Altea XL και να μην προβεί στην αντικατάστασή τους με κάποιο αντίστοιχης φιλοσοφίας μοντέλο.

Η ισπανική φίρμα σκοπεύει να ακολουθήσει το trend της αγοράς και να επενδύσει και αυτή στην κατηγορία των SUV/crossover. Σκοπεύει λοιπόν να καλύψει το κενό στη γκάμα της με ένα SUV που θα βασίζεται στο Leon και θα λανσαριστεί στην αγορά το 2016.

Πιο συγκεκριμένα η SEAT δείχνει να έχει βάλει στο μάτι τη Nissan. Καθώς σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από στελέχη της εταιρείας, το πρώτο ισπανικό SUV –που θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο- θα είναι μια ευθεία απάντηση στο Nissan Qashqai.

H SEAT όμως δεν θα σταματήσει εκεί. Στα πλάνα της εταιρείας είναι και η παρουσίαση ενός μικρότερου SUV μοντέλου το 2017, το οποίο θα κληθεί να ανταγωνιστεί το Juke των Ιαπώνων.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube