Σε τελική φάση δοκιμών το νέο Opel Corsa [video]

Σε τελική φάση δοκιμών το νέο Opel Corsa [video]

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι με τις πρώτες παραδόσεις το φθινόπωρο.

Η Opel δημοσίευσε εικόνες και video από τις δοκιμές εξέλιξης του νέου Opel Corsa F το οποίο θα παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι και σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι αρκετά πιο δυναμικό, πιο αποδοτικό και πιο ελαφρύ σε σύγκριση με τον προκάτοχό του ενώ για πρώτη φορά θα προσφερθεί και σε πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το νέο Opel Corsa θα ζυγίζει 980 kg

Καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του νέου Corsa βρέθηκαν από τον Ιανουάριο στο Lapland της παγωμένης Σουηδίας για δοκιμές σε ακραίο ψύχος (θερμοκρασίες έως και -30 βαθμούς Κελσίου), πάνω σε παγωμένες λίμνες και χιονισμένους δρόμους. Η τοποθεσία που βρίσκεται 40km μακριά από τον Αρκτικό Κύκλο ήταν ιδανική για να δοκιμαστούν τα ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας (ESP), πρόσφυσης (Traction Control) και φρένων (ABS), αλλά και για τα ενεργά φωτιστικά σώματα Adaptive IntelliLux LED.

Opel Corsa

Στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα του Dudenhofen, το B-Segment μοντέλο δοκιμάστηκε σε υψηλές ταχύτητες επιπέδου autobahn (άνω των 140 km/h) έτσι ώστε να ρυθμιστεί το τιμόνι, η ανάρτηση και τα φρένα, βελτιστοποιώντας τον έλεγχο του αμαξώματος. Οι τεχνικοί έλεγξαν επίσης τη συναρμογή των υλικών, για την αποφυγή τριγμών ή άλλων ενοχλητικών θορύβων. Επιπλέον, το Corsa πέρασε από βαθιά νερά, ελέγχοντας τη στεγανότητα του κινητήρα και των ηλεκτρικών.

Τέλος, η Opel δοκίμασε την αντοχή των συστημάτων του νέου Corsa σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα, μέσα στον θάλαμο του εργαστηρίου του Rüsselsheim.

Μετά από 13,6 εκατομμύρια πωλήσεις, το Opel Corsa στην έκτη πλέον γενιά του ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στην αγορά με τις παραγγελίες να ξεκινούν από το καλοκαίρι και τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube