Το νέο Opel Corsa θα ζυγίζει 980 kg

Το νέο Opel Corsa θα ζυγίζει 980 kg

Σημαντικά ελαφρύτερη η έκτη γενιά του B-Segment μοντέλο της Opel.

Η Opel αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για το ολοκαίνουριο Corsa F που θα είναι κατά 10% ελαφρύτερο σε σύγκριση με το σημερινό Corsa E.

Σύμφωνα με την Opel, το νέο Corsa θα ζυγίζει έως και 108 kg λιγότερο από τον προκάτοχό του (-10%), με την ελαφρύτερη πεντάθυρη έκδοση να ξεκινά από τα 980 kg. Το χαμηλό βάρος έχει σημαντικά οφέλη στην κατανάλωση αλλά και στις εκπομπές CO2, ενώ παράλληλα συμβάλει σε μια πιο δυναμική οδηγική συμπεριφορά.

Η εκτενέστατη "δίαιτα" επετεύχθη με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας κατά την εξέλιξη της πλατφόρμας. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από διάφορα είδη χάλυβα με προηγμένες μεθόδους συγκόλλησης με αποτέλεσμα να ζυγίζει 40 kg λιγότερο. Το αμάξωμα είναι επίσης ελαφρύτερο με αλουμινένιο καπό να εξοικονομεί 2,4 kg. Επιπλέον, οι νέοι αλουμινένιοι κινητήρες συμβάλλουν στο χαμηλό βάρος, με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα της νέας γενιάς να είναι 15 kg ελαφρύτερος από τον απερχόμενο τετρακύλινδρο με παρόμοια ισχύ. Στο εσωτερικό, τα νέα καθίσματα είναι ελαφρύτερα κατά 10kg ενώ χρησιμοποιήθηκαν νέα μονωτικά υλικά που επίσης ζυγίζουν λιγότερο.

Opel Corsa F

Η Opel έχει δείξει τα τελευταία χρόνια πως εργάζεται για τη μείωση του βάρους των μοντέλων της, ξεκινώντας με το Astra (2015) που ήταν 200 kg ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, και συνεχίζοντας με το Insignia (2017) που έχασε 175 kg σε έκδοση Grand Sport και 200 kg σε έκδοση Sports Tourer. 

Η επερχόμενη έκτη γενιά του Corsa που θα βασίζεται στην πλατφόρμα του ομίλου PSA αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2019, με τις παραγγελίες να ξεκινούν από το καλοκαίρι. Το σουπερμίνι θα διατεθεί με μια πλούσια γκάμα από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου αλλά και για πρώτη φορά σε μια πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση. Το Corsa F στοχεύει να συνεχίσει την εμπορική επιτυχία των προκατόχων του που από το 1982 μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει πάνω από 13,6 εκατομμύρια μονάδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube