Σε χειμερινές δοκιμές η νέα Mercedes-Benz A-Class 2018 [video]

Σε χειμερινές δοκιμές η νέα Mercedes-Benz A-Class 2018 [video]

Συνεχίζεται η εξέλιξη της τέταρτης γενιάς του μικρού οικογενειακού της Mercedes-Benz, αυτή τη φορά σε ακραία ψυχρές συνθήκες.

Έχουμε δει αρκετές φορές μέχρι σήμερα την επόμενη γενιά της A-Class να δοκιμάζεται.

Έχει έρθει όμως ο καιρός για τις δοκιμές σε ακραίες συνθήκες, γι’ αυτό και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πολικό περιβάλλον. Το «μουλάρι» δοκιμών έχει -όπως και όλες τις άλλες φορές που το έχουμε δει- βαρύ καμουφλάζ, όμως ακόμα κι έτσι οι δυναμικές του αναλογίες είναι εμφανείς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Mercedes-Benz A180 d 7G-DCT

Φαίνεται σαφώς ότι πρόκειται για μια εξέλιξη του σημερινού μοντέλου. Θα πατάει όμως στο νέο πλαίσιο Modular Front Architecture 2, το οποίο θα συνδυάζει τις μεγαλύτερες διαστάσεις του νέου μοντέλου (άρα και τους καλύτερους χώρους) με χαμηλότερο βάρος.

Πέραν αυτού, το νέο μοντέλο θα έχει καινούργια συστήματα ασφάλειας αλλά και ημιαυτόνομη οδήγηση, ενώ τελευταία διέρρευσε και μια πληροφορία που έκανε λόγο για ψηφιακό πίνακα οργάνων, όπως στο Audi A3. Προς το παρόν πάντως παραμένει ανεπιβεβαίωτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Mercedes-AMG ετοιμάζει και μια «light» έκδοση για την A-Class

Στους κινητήρες και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη δεν αναμένεται κάποια διαμετρική αλλαγή, κάτι που σημαίνει τα γνωστά 4κύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου. Αλλαγή αναμένεται μόνο στην κορυφαία έκδοση AMG A45 που θα ξεπεράσει τους 400 ίππους, ενώ πρέπει να θεωρείται βέβαιη και έκδοση AMG A40, που θα αντιμετωπίσει το Audi S3 και τη BMW 140i. Η απόδοσή της θα είναι κοντά στους 320 ίππους.

Η επίσημη παρουσίαση της νέας γενιάς A-Class δεν αναμένεται πριν το δεύτερο μισό του 2017, με τις πωλήσεις να ξεκινάνε στις αρχές του 2018.

[Πηγή: Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube