Η Mercedes ετοιμάζει και μια «light» έκδοση AMG για την A-Class [video]

Η Mercedes ετοιμάζει και μια «light» έκδοση AMG για την A-Class [video]

H Mercedes-Benz ετοιμάζει μια μικρότερη έκδοση της A45 AMG για να ανταγωνιστεί τα Audi S3 και BMW M140i.

Η τωρινή A-Class αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία για την Mercedes-Benz και με την πληρότητα της γκάμας της κατάφερε να βάλει δύσκολα στους δυο κυριότερους ανταγωνιστές της, την Audi και την BMW.

Υπάρχει όμως ένα κενό σ’ αυτήν. Συγκεκριμένα, το χάσμα ανάμεσα στην κορυφαία A45 AMG και την Α250 Sport των 218 PS είναι πολύ μεγάλο, πόσο μάλιστα όταν ο ανταγωνισμός έχει καταθέσει προτάσεις κοντά στα 300 PS.

Το κενό αυτό θα κληθεί να καλύψει η έκδοση Α40, που όπως φαίνεται και στο βίντεο, βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εξέλιξης και αναμένεται να ριχτεί στην αγορά την επόμενη χρονιά για να ανταγωνιστεί τα Audi S3 και BMW M140i.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε τη νέα Mercedes-AMG A45 4MATIC ΜΥ2016

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, η Α40 θα δεχθεί τις περιποιήσεις του τμήματος AMG και θα εξοπλίζεται με δίλιτρο τούρμπο κινητήρα που θα αποδίδει τουλάχιστον 300 ίππους.

Το πιθανότερο βέβαια είναι η γερμανική εταιρεία να βάλει φρένο στους 340 ίππους, ώστε το νέο μοντέλο της να μην υστερεί –στα χαρτιά τουλάχιστον- απέναντι στην M140i των Βαυαρών. Αυτή άλλωστε είναι μια πρακτική που την συνηθίζει τελευταία η Mercedes-Benz.

[Πηγή: autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube