Σε δοκιμές εξέλιξης η νέα Mercedes-Benz C-Class

Σε δοκιμές εξέλιξης η νέα Mercedes-Benz C-Class

Η πέμπτη γενιά της C-Class θα παρουσιαστεί το 2020 και θα φέρει αισθητικές και τεχνολογικές αλλαγές.

Η γερμανική εταιρεία ξεκίνησε τις δοκιμές εξέλιξης της πέμπτης γενιάς της C-Class που θα λανσαριστεί σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Η κατηγορία των πολυτελών οικογενειακών είναι από τις πιο απαιτητικές στον χώρο και η Mercedes-Benz δεν θέλει με τίποτα να αφήσει περιθώρια στους υπόλοιπους κατασκευαστές που παρουσίασαν ή ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τις δικές τους φρέσκες προτάσεις.

Τα σημεία που θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση είναι στον εκσυγχρονισμό της πλατφόρμας, την εξέλιξη των υβριδικών συστημάτων κίνησης, τις νέες αναρτήσεις και φυσικά μια πιο προηγμένη αρχιτεκτονική των 48βολτων ηλεκτρικών συστημάτων. Σύμφωνα μάλιστα με ανθρώπους μέσα από την γερμανική εταιρεία, η νέα C-Class θα διαθέτει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης που θα επιτρέπει στον οδηγό να μην χειρίζεται το τιμόνι με ταχύτητα έως και 130 km/h.

Σχεδιαστικά, η νέα γενιά της C-Class θα ακολουθήσει μια αιχμηρή γραμμή με χαμηλότερο εμπρός μέρος και εντονότερες ακμές. Από πλευράς διαστάσεων, το συνολικό μήκος δεν θα παρουσιάσει μεγάλη αλλαγή, σε αντίθεση με το μεταξόνιο όπου αναμένεται να μεγαλώσει κάμποσο για καλύτερη ευρυχωρία. Η μικρή μεταβολή στις διαστάσεις δεν θα επηρεάσει το βάρος. Απεναντίας, θα το δούμε να μειώνεται ελαφρώς.

Η καμπίνα θα έχει επιρροές από τα νεότερα αδελφά μοντέλα, με το ταμπλό να έχει δύο οθόνες, μία για τον πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων.

Η γκάμα κινητήρων θα αποτελείται από 4κύλινδρα, 6κύλινδρα και 8κύλινδρα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου, και όλα τους θα διαθέτουν 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα. Ακόμα, θα υπάρξουν και plug-in hybrid εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου με ηλεκτρική αυτονομία 50 km.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube