Scoop: SEAT Leon Cupra 2017 fl με ελάχιστο καμουφλάζ

Scoop: SEAT Leon Cupra 2017 fl με ελάχιστο καμουφλάζ

Το νέο Leon Cupra συνελήφθη σε δοκιμές από ισπανικό μέσο, φορώντας ελάχιστο καμουφλάζ, αλλά ιδίας ποσότητας φαίνεται ότι θα είναι οι αλλαγές στο καινούργιο μοντέλο.

Η SEAT μπορεί να είχε να επιδείξει μόνο το Ateca X-Perience στο Σαλόνι του Παρισιού, αλλά είπε ότι το 2017 θα επανέλθει με λανσαρίσματα. Κι ένα από αυτά για το οποίο πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά είναι το ανανεωμένο Leon.

To κόμπακτ οικογενειακό της ισπανικής εταιρείας είναι μακράν το πιο δημοφιλές μοντέλο της περίπου με 150.000 πωλούμενες μονάδες ετησίως. Ένα από τα συστατικά της γοητείας του είναι ότι πατά πιο σπορ από το VW Golf, χώρια που είναι και φθηνότερο. Αλλά, εδώ στο μαγαζί θεωρούμε ότι το πιο γοητευτικό της γκάμας του Leon είναι –ποιο άλλο;- το Cupra.

Σήμερα λοιπόν είχαμε την ευκαιρία να (ξανά)δούμε μερικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες που περιήλθαν στην κατοχή του ισπανικού website Decoches. Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο, το Decoche είχε και πάλι δημοσιεύσει φωτογραφίες του Leon Cupra 2017, και πάλι τότε ψάχναμε να βρούμε πού είναι οι αλλαγές. Και τότε είχαμε υποθέσει ότι το αυτοκίνητο θα ντεμπουτάρει στο Παρίσι, κάτι που δεν έγινε. Όμως και στις νέες φωτογραφίες, από μακριά, το Cupra 2017 μπορεί να φαίνεται απαράλλαχτο με το σημερινό, αλλά την ευθύνη γι’ αυτό την έχει το καμουφλάζ που κρύβει τις εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το SEAT Leon 290

Μια ακόμη από τις αλλαγές που παρατηρήσαμε είναι ότι στη γρίλια της μάσκας μπορεί να υπάρχει το διακριτικό « FR», αλλά οι 20άρες ζάντες, οι μπούκες-μπουριά της εξάτμισης και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων με το διακριτικό «Cupra» πάνω τους δεν αφήνουν αμφιβολία για το τι πρόκειται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το SEAT Ibiza Cupra

Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι το ανανεωμένο Cupra θα ντεμπουτάρει το 2017, αλλά όλα τα υπόλοιπα καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου. Θα πιάσει το ψυχολογικό νούμερο των 300 ίππων; Αυτό το 290, βρε παιδί μου, σου αφήνει μια γεύση ανικανοποίησης. Σαν να άφησαν κάτι ανολοκλήρωτο. Αλλά μάλλον αυτό είναι κάτι για το οποίο τα αφεντικά του VW Group έχουν άποψη που διαμορφώνεται με το κατά πώς θέλουν να μαστορέψουν τις εσωτερικές ισορροπίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το SEAT Leon FR 1.8 TSI

Τον επόμενο χρόνο, το τοπ Leon θα έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό που ακούει στο όνομα νέο Honda Civic Type R. Και τότε θα θέλαμε να δούμε ποιο βάζει καλύτερα τα άλογα κάτω και δη στο βρεμένο.

Αν πιθανολογούσαμε μια τεχνική αλλαγή, αυτή θα μπορούσε να αφορά ένα νέο κιβώτιο DSG. Ένας θεός ξέρει γιατί τα hot χάτσμπακ του Volkswagen Group έχουν κολλήσει στο 6τάχυτο από το GTI του 2004.

Και αν θέλετε να μάθετε τι κρύβεται πίσω από το μίνι καμουφλάζ, δείτε τη φωτογραφία του προφυλακτήρα στην αρχή της γκάλερι. Αυτό και τα ανασχεδιασμένα φώτα θα είναι και οι μεγαλύτερες εξωτερικές αλλαγές στο Leon Cupra 2017. Το ίδιο πενιχρό εύρος αλλαγών θα υπάρξει και στην καμπίνα, με νέο σύστημα πολυμέσων και φωτισμό περιβάλλοντος. Ωστόσο, για το πρώτο, θεωρούμε μάλλον απίθανο να υποστηρίζεται από τη 12,3ιντση οθόνη αφής του γκρουπ.

[Πηγή Decoches]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube