Scoop: Οι πρώτες φωτογραφίες του Fiesta ST επόμενης γενιάς

Scoop: Οι πρώτες φωτογραφίες του Fiesta ST επόμενης γενιάς

Η Ford κάνει δοκιμές εξέλιξης στο Fiesta επόμενης γενιάς και σήμερα καταφέραμε να έχουμε κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου ST

Οι μηχανικοί προσπάθησαν να κάνουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να φαίνεται όπως και τα υπόλοιπα απλά Fiesta, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία που προδίδουν την ταυτότητά του.

Οι πιο προφανείς είναι οι μεγαλύτεροι τροχοί, τα φαρδύτερα λάστιχα και τα φρένα. Μπορούμε επίσης να διακρίνουμε τη διπλή απόληξη της εξέτμισης και κάτι που φαίνεται να είναι μεγαλύτερο intercooler στο εμπρός μέρος. Το νέο Fiesta μάλλον θα είναι λίγο μεγαλύτερο από το υφιστάμενο και αναμένεται να έχει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το μεγαλύτερο Focus.

Προφανώς και το καινούργιο Fiesta ST θα έχει μπροστινή κίνηση και υπετροφοδοτούμενο κινητήρα. Είναι ωστόσο πολύ πιθανόν να δούμε αυξημένη ιπποδύναμη. Κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητο, δεδομένης και της ισχυρής πίεσης που δέχεται από ανταγωνιστικά μοντέλα, όπως το VW Polo GTi και το Opel Corsa OPCΘυμίζουμε πως η Ford μόλις λανσάρισε το Fiesta ST200, ως αποχαιρετιστήριο «δώρο» για το τέλος της παρούσας γενιάς.

Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα να δούμε και ακόμα πιο σκληροπυρηνικό Fiesta RS, αν και επισήμως η Ford αρνείται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Γι αυτό το τελευταίο βέβαια, αν τελικά εγκριθεί, θα χρειαστεί να κάνουμε αρκετή υπομονή, δεδομένου ότι η επόμενη γενιά Fiesta έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί επίσημα το 2017.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: νέο Ford Focus RS

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube