Scoop: To νέο και πιο δυνατό Ford Focus RS500 έρχεται

Scoop: To νέο και πιο δυνατό Ford Focus RS500 έρχεται

Τα φημολογούμενο Ford RS500 δεν είναι πια φήμη και οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες από την εξέλιξή του το αποδεικνύουν.

Ήδη από τον προηγούμενο χρόνο ξεκίνησαν οι φήμες για τη Ford που ετοιμάζει ένα ακόμα πιο εκρηκτικό Focus RS κι οι φωτογραφίες που βλέπετε αποτελούν το πρώτο αποδεικτικό στοιχείο ότι αυτό πράγματι ισχύει.

Παρόλο πως το αυτοκίνητο δείχνει σχεδόν πανομοιότυπο με το υφιστάμενο Focus RS, οι πιο παρατηρητικοί από εσάς θα ξεχωρίσουν τους πρόσθετους αεραγωγούς στο καπό που χρειάζονται για την απαγωγή της θερμότητας του ισχυρότερου μοτέρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Ford Focus RS

Προς το παρόν, οι λεπτομέρειες και οι τεχνικές πληροφορίες για το μελλοντικό Ford Focus RS500 είναι ελάχιστες, αλλά εκείνο στο οποίο σαφώς μπορούμε να ποντάρουμε είναι ότι θα υποβληθεί σε «δίαιτα» και θα αναβαθμιστεί στον τομέα της ανάρτησης. Επίσης είναι πολύ πιθανό η Ford να το εξοπλίσει με σασμάν διπλού συμπλέκτη από την Getrag.



Οι φήμες και πάλι λένε ότι το νέο Ford Focus RS500 θα μπορούσε να ζυγίζει έως και 110 kg λιγότερο από το υφιστάμενο Focus RS, χάρη στην απογύμνωση της καμπίνας και τη χρήση λιγότερων μονωτικών υλικών. Επίσης θεωρείται πολύ πιθανή η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτινων τμημάτων στο αμάξωμα, αλουμινένιων εξαρτημάτων στην ανάρτηση και πιο ελαφριών φρένων. Προφανώς και το μοτέρ θα αναβαθμιστεί σε ισχύ, αλλά δεν περιμένουμε θεαματικές διαφορές σε σχέση με τους 350 PS που αποδίδει τώρα.

[Πηγή και περισσότερες φωτογραφίες στο autoguide]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube