Scoop: Το νέο Ford Focus ST

Scoop: Το νέο Ford Focus ST

Φωτογραφίες του εμφανίστηκαν σε ένα ιδιωτικό forum, όπου το βλέπουμε στην τελική του μορφή.

Το Ford Focus ST του 2019 δείχνει πιο κομψό, αλλά και πιο επιθετικό από τον προκάτοχό του (διάβασε δοκιμή εδώ).

Στις φωτογραφίες, αναμενόμενα βλέπουμε ότι το επερχόμενο Focus ST μοιάζει πολύ με το υπάρχον ST-Line. Έχει όμως μεγαλύτερο διαχωριστή ροής (splitter) στον εμπρός προφυλακτήρα και αρκετές πινελιές σε γκρι χρώμα. Το κυψελωτό μοτίβο της τονισμένης μάσκας επεκτείνεται και στον κάτω αεραγωγό, ενώ στα πλάγια το αμαξώματος υπάρχουν διαφορετικά, πιο έντονα μαρσπιέ και χειρολαβές σε μαύρη λάκα.
 
Οι ζάντες ελαφρού κράματος δείχνουν μεγαλύτερης διαμέτρου και με λίγο διαφορετικό design από του ST-Line, ενώ τα δισκόφρενα έχουν κόκκινες δαγκάνες. Πίσω υπάρχει ένα πιο έντονο σπόιλερ οροφής, κι αυτό σε μαύρη λάκα, ενώ ο διαχύτης είναι βαμμένος στο χρώμα του αμαξώματος και στην άκρη του βλέπουμε ένα μεγάλο διπλό τελικό εξάτμισης.

Στο εσωτερικό οι διαφορές από το ST-Line είναι επίσης μικρές, αλλά βλέπουμε μπάκετ της Recaro με σήματα “ST” στην πλάτη τους. Βλέπουμε επίσης λεπτομέρειες σε (ψευδο)ανθρακόνημα, μεταλλικές πινελιές και άσπρες ραφές στο δερμάτινο τιμόνι.

Οι μεγάλες διαφορές από το 3κύλινδρο 1.5 ST-Line των 182 PS θα βρίσκονται βέβαια κάτω από το καπό, όπου το ST θα έχει έναν νέο 4κύλινδρο EcoBoost 2,3 λίτρων. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την ιπποδύναμη, όμως ο αντίστοιχος κινητήρας στη νέα Mustang ευρωπαϊκών προδιαγραφών απoδίδει 290 PS και 44,9 kgm ροπής.

Φυσικά, την αύξηση της ιπποδύναμης θα συνοδεύει μια ανάλογη ανάρτηση, χαμηλωμένη και πιο σφιχτή σε σχέση με αυτήν του απλού ST-Line, ενώ ενισχυμένα θα είναι και τα φρένα.

Η Ford δεν έχει δώσει ακόμη στοιχεία για το νέο Focus ST, όμως είναι σίγουρο ότι δεν θα αργήσει να παρουσιαστεί επίσημα. Μην το περιμένετε πάντως στο Σαλόνι της Γενεύης, το Μάρτη, διότι η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι δεν θα πάρει μέρος εκεί.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube