Scoop: Ετοιμάζεται η νέα Jaguar E-PACE

Scoop: Ετοιμάζεται η νέα Jaguar E-PACE

Η Jaguar ύστερα από την F-PACE, διευρύνει την γκάμα της στα SUV προς τα κάτω με ένα κόμπακτ μοντέλο, αφήνοντας τα μεγάλα στης έτερο μέλος της JLR.

Μπορεί να μοιάζει με Range Rover Evoque, αλλά αυτό το μουλάρι που βλέπετε αποτελεί πλατφόρμα εξέλιξης μιας Jaguar που θα ανταγωνίζεται το Audi Q3, την BMW X1 και τη Mercedes-Benz GLA.

Αυτό το μικρό SUV με τη φορεσιά του Range Rover Evoque, δίνει πειστική απάντηση για την πυρετώδη εξέλιξη του πολυσυζητημένου κόμπακτ «off roader» της Jaguar, υπό την ονομασία E-PACE. Εδώ χρειάζεται να σημειώσουμε ότι η E-PACE θα τοποθετηθεί κάτω από τη μεγαλύτερη, αλλά και πρώτο SUV της βρετανικής φίρμας, F-PACE.

Και αν με την πρώτη ματιά υποθέτεις ότι έχει να κάνεις με ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του νέου Evoque, πλανάσαι. Το αυτοκίνητο που απαθανατίστηκε σε δοκιμές στον Αρκτικό Κύκλο στην άδεια κυκλοφορίας λέει «Jaguar» και όχι «Land Rover».

Οι πληροφορίες σχετικά με την E-PACE είναι ελάχιστες, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα D8, την ίδια που υποστηρίζει το Land Rover Discovery Sport. Η επιλογή αυτή θεωρείται πιθανότερη έναντι της πολύ ακριβότερης, ελαφρύτερης και σε μεγαλύτερο βαθμό χρησιμοποιούσας αλουμίνιο πλατφόρμας «iQ Al» που υποστηρίζει την F-PACE, καθώς και τις XE και XF.

Το μουλάρι που βλέπετε, οι φήμες λένε ότι πατά σε μια τροποποιημένη πλατφόρμα D8, με ελαφρά μεγαλύτερο μεταξόνιο και πίσω μετατρόχιο, ενώ χρησιμοποιεί μοτέρ από την γκάμα του υφιστάμενου Evoque.



Το πώς θα μοιάζει η E-PACE είναι κάτι που πέρα από το σχεδιαστικό κέντρο της εταιρείας και τον Ian Cullum ελάχιστοι έχουν φανταστεί. Εκείνο όμως που αναμένεται είναι το αυτοκίνητο να υιοθετεί παραπλήσιες αναλογίες και σχεδιαστικό θέμα του εμπρός μέρους με τη μεγαλύτερη 5θέσια F-PACE που αναμένουμε στη χώρα μας τον προσεχή Απρίλιο.

Αυτή η τελευταία, τοποθετείται από την Jaguar ανάμεσα στις BMW X3 και X5, τα Audi Q5 και Q7, και τις Mercedes-Benz GLC και GLE. Η τιμή της προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά εκτιμούμε ότι το βασικό μοντέλο 20d με τους 180 PS θα κοστίζει περίπου όσο κι ένα Range Rover Evoque 2.0d ή και λίγο πιο ακριβά, δηλαδή γύρω από τις 60.000 ευρώ.

Φυσικά, η μικρότερη E-PACE παραμένει προ το παρόν άγνωστη ποσότητα, καθώς δεν γνωρίζουμε ούτε το χρόνο λανσαρίσματός της, πόσω μάλλον την  εμπορική τοποθέτησή της. Ως άμεσος αντίπαλος των Audi Q3, BMW X1 and Mercedes GLA αναμένουμε όταν με το καλό έρθει σε τιμή να κινείται σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Όσο για το λανσάρισμα, η εκτίμησή μας είναι ότι καθώς το αυτοκίνητο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης, δεν θα το δούμε στις αγορές πριν από το 2018.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube