Scoop: Δοκιμές εξέλιξης για το νέο Abarth 500X

Scoop: Δοκιμές εξέλιξης για το νέο Abarth 500X

Ο κατασκοπευτικός φακός συνέλαβε ένα 500Χ χωρίς αλλαγές στο αμάξωμα, αλλά με χαρακτηριστικά που φανερώνουν ότι πρόκειται για το Abarth.

Η παραγωγή ενός Abarth 500X ήταν μέχρι χτες απλώς φήμη. Από σήμερα όμως, που δημοσιεύτηκαν κατασκοπευτικές φωτογραφίες ενός πρωτότυπου που δοκιμάζεται σε ψυχρό κλίμα, μπορούμε να είμαστε σίγουροι.

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται για ένα απλό Fiat 500X σε έκδοση Cross. Κοιτάζοντας όμως πιο προσεκτικά βλέπουμε ότι από τον πίσω προφυλακτήρα ξεπροβάλουν δύο απολήξεις για την εξάτμιση. Στη θέση των εργοστασιακών ζαντών βρίσκονται οι 18άρες τις οποίες συναντάμε σε μοντέλα της Alfa Romeo. Και πίσω τους, στους εμπρός τροχούς, υπάρχει ένα χορταστικό κιτ φρένων με μεγάλους δίσκους και πολυπίστονες δαγκάνες.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι απλώς οι επεμβάσεις κάποιου ανήσυχου ιδιοκτήτη σε ένα Fiat 500Χ, όμως οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από επαγγελματία «κατάσκοπο» φωτογράφο σε τοποθεσία όπου πραγματοποιούν δοκιμές σε ψυχρό κλίμα πολλά νέα μοντέλα. Ο ίδιος αναφέρει ότι το αυτοκίνητο ακουγόταν πολύ διαφορετικό από κάθε άλλο 500X που έχει δει, και συγκεκριμένα ο ήχος της εξάτμισης τού θύμισε την Alfa Romeo 4C. Κάτι που δένει τέλεια με τις φήμες που θέλουν το Abarth 500X να φοράει τον υπερτροφοδοτούμενο 1.750 των 240 ίππων που έχουμε γνωρίσει στο σπορ κουπέ της Alfa αλλά και στη Giulietta QV.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε πλέον να μιλάμε με σχετική σιγουριά για το πρώτο τετρακίνητο, το πρώτο πεντάπορτο αλλά και το ισχυρότερο μοντέλο στη γκάμα της Abarth. Εν αναμονή λοιπόν.

[Πηγή: Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube