Σαλόνι Μόσχας 2018: Aurus Senat, η λιμουζίνα του Пу́тин αποκαλύπτεται επίσημα

Σαλόνι Μόσχας 2018: Aurus Senat, η λιμουζίνα του Пу́тин αποκαλύπτεται επίσημα

Η λιμουζίνα Senat, της νέας ρωσικής φίρμας Aurus, που είχε κάνει την πρώτη εμφάνισή της κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του Влади́мир Пу́тин τον περασμένο Μάιο, ποζάρει χωρίς θωράκιση στο Σαλόνι της Μόσχας.

Με μια ιδιαίτερα «british» έμπνευση, το Aurus Senat παρουσιάστηκε στο κοινό του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Μόσχας, το οποίο άνοιξε τις πύλες του χθες Τετάρτη 29 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. 

Το αυτοκίνητο που βλέπετε είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος τον Μάιο κατά τη διάρκεια της τελετής επανεκλογής του, αλλά με την πολιτική εκδοχή της καροσερί του. Δηλαδή, για το Σαλόνι, η ρωσική λιμουζίνα έβγαλε την προεδρική πανοπλία της.

Aurus Senat

Με την επιθυμία του Влади́мир Пу́тин να αποτελεί το λάβαρο της ρωσική τεχνογνωσίας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, το Senat εξελίχτηκε από το Κεντρικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Αυτοκινητοβιομηχανίας της Μόσχας -НАМИ. Το Senat διατίθεται με δύο κινητήρες για να διαλέξετε. Ένα υβριδικό V8 εξελιγμένο σε συνεργασία με την Porsche, του οποίου το θερμικό 4,4λιτρο μοτέρ αποδίδει 598 PS που υποστηρίζεται από ηλεκτρομοτέρ 40 PS και έναν 6,6λιτρο V12 με 859 άλογα.

Aurus Senat

Όσον αφορά το αμάξωμα, υπάρχουν δύο διαθέσιμα μεγέθη: Το κοντό που φτάνει τα 5,63 m και η μακριά έκδοση που προσθέτει ένα ακόμη μέτρο στο μεταξόνιο, φτάνοντας αυτό τα 4,3 m. Σε αυτή την περίπτωση, οι πίσω επιβάτες έχουν τέτοιο διαθέσιμο χώρο που μπορούν να απολαύσουν το ταξίδι με κλίση του εδράνου του καθίσματος στις 45°. Είτε πίνοντας παγωμένη σαμπάνια, χάρη στο ενσωματωμένο ψυγείο, με κρυστάλλινο ποτήρι όπου πάνω του είναι χαραγμένο το σήμα της Aurus.

Aurus Senat

Πρώτο μοντέλο της γκάμας, με παράδοση στους πρώτους πελάτες από το 2019, το Senat δεν θα παραμείνει η μόνη πρόταση στον κατάλογο της Aurus. Έπονται ένα SUV και ένα MPV που θα ολοκληρώσουν αρχικά την γκάμα. Τα ονόματά τους θα είναι «Komendant» και «Arsenal» αντίστοιχα, για να ακολουθήσουν τη λογική της λιμουζίνας, λαμβάνοντας ως αναφορά τα ονόματα τριών από τους 20 πύργους του Κρεμλίνου: Senatskaya, Komendantskaya και Arsenalnaya -Сенатская башня, Комендантская башня и Арсенальная Угловая башня, για τους ρωσομαθείς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube