Το ρωσικό Duster είναι «Renault» και τούμπανο!

Το ρωσικό Duster είναι «Renault» και τούμπανο!

Το Duster ΙΙ έφτασε με καθυστέρηση δύο τριών ετών στη ρωσική αγορά, φοράει σήματα «Renault», είναι αποκλειστικά 4x4 και με look βαρέως τύπου.

Russian Renault Duster

Με λανσάρισμα στη Δυτική Ευρώπη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2017, η δεύτερη γενιά του Dacia Duster ξεκίνησε την εμπορική καριέρα της τον Ιανουάριο του 2018. Το Duster ΙΙ όμως θα έπρεπε να περιμένει έως το 2021 για να μπει στη ρωσική αγορά, υπό τα σήματα της Renault.

Αυτή η μετατόπιση του χρόνου λανσαρίσματος για το ρουμανικό SUV έχει μια λογική. Ερμηνεύεται, θα λέγαμε, από το γεγονός ότι το Duster πρώτης γενιάς λανσαρίστηκε στη Ρωσία το 2012, ενώ στην Δυτική Ευρώπη δύο χρόνια νωρίτερα, το 2010.

Russian Renault Duster

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η πορεία του Duster αποτιμάται μέχρι σήμερα ως μεγάλη επιτυχία, καθώς, είτε με τα σήματα της Dacia είτε με της Renault, στην πρώτη γενιά πούλησε δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα. Πραγματικό success story, λοιπόν. Η δεύτερη γενιά συνεχίζει το ίδιο δυνατά και τον Σεπτέμβριο του 2021 είναι προγραμματισμένο να υποστεί την αναβάθμιση του μέσου ζωής του μοντέλου. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Dacia Duster 1.5 Blue dCi 4x4

Κομμένο ραμμένο για τις στέπες και την αχανή ύπαιθρο, το ρωσικό Renault Duster φοράει χοντρά φρύδια στα τόξα των φτερών και εντυπωσιακά προστατευτικά στα μαρσπιέ. Σημειώστε επίσης τα λάστιχα mud με το χοντρό τακούνι και τον μικρό λογότυπο «4WD» στο κάτω μέρος της πίσω πόρτας. Σήμανση που υποδηλώνει τη μόνιμη τετρακίνηση, τύπο μετάδοσης απαραίτητο για τέτοιο αυτοκίνητο στη ρωσική αγορά.

Russian Renault Duster

Σημειώστε, ωστόσο, ότι το Renault Duster -το οποίο τελικά διαφέρει από το δικό μας Dacia Duster μόνο στη μάσκα και στην πάνω λωρίδα του ταμπλό του- δεν είναι νέο. Στην πραγματικότητα, έχει ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά της Αιγύπτου και της Ουκρανίας από την άνοιξη του 2018.

Russian Renault Duster

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube