Rolls-Royce: Πρώτο «μουλάρι» της Cullinan

Rolls-Royce: Πρώτο «μουλάρι» της Cullinan

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την επίσημη ανακοίνωση, η βρετανική μάρκα ξεκινά τις δοκιμές των πρωτοτύπων.

Το υπερπολυτελές βρετανικό SUV που αναμένεται το 2017 περνάει στο επόμενο στάδιο της εξέλιξής του, αυτό της δοκιμής των μηχανικών μερών.

Το πρώτο «μουλάρι» με το οποίο η Rolls-Royce ξεκινά  την εξέλιξη της Cullinan, του πρώτου SUV στην ιστορία της, βγήκε ήδη στους δρόμους.

Το αμάξωμα μπορεί να μοιάζει σε μέγεθος αλλά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το μοντέλο παραγωγής. Βασισμένο σε μια τροποποιημένη, κοντύτερη Phantom Series II, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να δοκιμαστεί η ολοκαίνουργια ανάρτηση.

Ο στόχος είναι να λάβουν οι μηχανικοί δεδομένα που θα τους βοηθήσουν στον συνδυασμό της με το σύστημα τετρακίνησης ώστε να προσφέρει την ποιότητα κύλισης «μαγικού χαλιού» εντός αλλά και εκτός δρόμου.

Οι πρώτες δοκιμές θα επικεντρωθούν στα δυναμικά χαρακτηριστικά στην άσφαλτο, από τη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες μέχρι τη συμπεριφορά της ανάρτησης τόσο σε δημόσιους δρόμους όσο και σε ειδικές εγκαταστάσεις δοκιμών με κάθε τύπο οδοστρώματος, από το βελγικό Pavé μέχρι διαβρωμένο τσιμέντο.

Όλα τα «μουλάρια» που θα χρησιμοποιηθούν για το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα περάσουν τον ίδιο χρόνο εντός και εκτός δρόμου, ώστε η Rolls-Royce να βεβαιωθεί ότι η Cullinan θα πληροί τα υψηλά στάνταρ που περιμένουν οι πελάτες της ανεξάρτητα από το πού κινούνται.

[Πηγή: Rolls-Royce]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube