RML: Η αναβίωση της Ferrari 250GT SWB είναι γεγονός [video]

RML: Η αναβίωση της Ferrari 250GT SWB είναι γεγονός [video]

Η αναβίωση της θρυλικής Ferrari 250GT SWB, είναι πλέον γεγονός από το βρετανικό οίκο RML. Και το καλύτερο όλων: το αυτοκίνητο δεν μπαίνει στην πρίζα...

Ο όμιλος RML, που εδρεύει στο Wellingborough της Αγγλίας, φημίζεται για τις custom προτάσεις που δημιουργεί σε σύγχρονα πρότυπα. Τελευταίο δείγμα γραφής των Βρετανών δεν είναι άλλο από την εικονιζόμενο RML Short Wheelbase ή αλλιώς από τη σύγχρονη αναβίωση της Ferrari 250GT SWB του 1959. 

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα για μείωση του βάρους, ενώ κάτω από το εντυπωσιακό περιτύλιγμα κρύβεται ένας κινητήρας Ferrari V12 με 5,5 lt και φυσική αναπνοή . H απόδοση του ανέρχεται στους 485 PS και η ροπή στα 570 Nm, με την κίνηση να μεταφέρεται μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού σασμάν στους πίσω τροχούς, οι οποίοι φυσικά διαθέτουν και μπλοκέ διαφορικό.

RML Short Wheelbase

Είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από την ορίτζιναλ Ferrari σε μήκος (4.264 mm) αλλά και λίγο πιο βαρύ, με τη ζυγαριά να αναγράφει 1.470 kg. Το έξτρα αυτό βάρος οφείλεται φυσικά στην προσθήκη σύγχρονων τεχνολογικών συστημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 250GT Lusso 1962-1964

Η καμπίνα για παράδειγμα διαθέτει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, κλιματισμό καθώς ένα προηγμένο σύστημα πληροφοριών με ψηφιακή οθόνη αφής, navigation και όλες τις σύγχρονες λειτουργίες συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας. 

RML Short Wheelbase

«Το νέο μας δημιούργημα αποτίνει φόρο τιμής σε ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης, ενώ συγχρόνως είναι σε θέση να προσφέρει στους κατόχους του την άνεση αλλά και ευκολία των σύγχρονων οχημάτων του 21ου αιώνα», δήλωσε ο επικεφαλής και ιδιοκτήτης της RML Group, Michael Mallock. 

Το RML Short Wheelbase θα κατασκευαστεί σε μόλις 30 αντίτυπα, θα προσφέρει μέγιστη τελική ταχύτητα της τάξεως των 300 km/h, ενώ σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το team της RML, χρειάζεται μόλις 4,1’’ για τα πρώτα 0-100 km/h από στάση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube