Το Renault Mégane RS Trophy-R στο Monaco GP [video]

Το Renault Mégane RS Trophy-R στο Monaco GP [video]

Με οδηγούς τους Daniel Ricciardo και Nico Hülkenberg

Μετά από την κατάκτηση του ρεκόρ γύρου προσθιοκίνητου αυτοκινήτου παραγωγής στην πίστα του Nürburgring με χρόνο 7' 40" 100, το νέο Renault Mégane RS Trophy-R έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση λίγο πριν την έναρξη του Grand Prix στο Monaco το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Πίσω από το τιμόνι του γαλλικού hot hatch βρέθηκαν οι οδηγοί της Renault στη Formula 1, Daniel Ricciardo και Nico Hülkenberg, οι οποίοι συμμετείχαν σε μια άτυπη κόντρα στους δρόμους του Monaco. Όπως θα δείτε και στο video, ο Αυστραλός Daniel Ricciardo έκανε και μια αντικανονική προσπέραση, με το Nico Hülkenberg να αντιδρά με ένα χαμόγελο.

Να θυμίσουμε πως το Trophy-R είναι η κορυφαία έκδοση της τέταρτης γενιάς του Mégane, φορά τον 1.8 TCe Turbo με απόδοση 300 PS και 400 Nm ροπής ενώ ζυγίζει -130 kg λιγότερο από το Trophy. Την εικόνα συμπληρώνουν η ακόμα πιο επιθετική ρύθμιση της ανάρτησης, τα κεραμικά φρένα με μεγαλύτερους δίσκους και πρόσθετες βελτιώσεις στην αεροδυναμική και το σασί. Για την εξέλιξη της ειδικής έκδοσης που σημείωσε το ρεκόρ, η Renault συνεργάστηκε με τις εταιρείες Akrapovič (εξάτμιση), Brembo (φρένα), Bridgestone (ελαστικά), Öhlins (αμορτισέρ) και Sabelt (αγωνιστικός εξοπλισμός).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube