Renault Captur: Τώρα και σε απλό υβριδικό

Renault Captur: Τώρα και σε απλό υβριδικό

Ήδη με μοντέλο plug-in hybrid στην γκάμα του, το Captur εμπλουτίζεται με τον κινητήρα E-Tech των 140 ίππων, αλλά και με μια έκδοση RS Line με πιο σπορ look.

Renault Captur Ε-Tech

Η Renault εργάζεται σκληρά για να καλύψει την υβριδική αγορά. Eφέτος, λανσάρισε το πρώτο απλό υβριδικό σύστημα κίνησης πάνω στο Clio και το πρώτο επαναφορτιζόμενο υβριδικό στο Captur και στο Mégane Estate. Το μικρό crossover της γαλλικής φίρμας θα είναι το πρώτο μοντέλο της που θα υιοθετεί στην γκάμα του και τα δύο.

Το Ρόμβος λοιπόν όντως επισημοποίησε την άφιξη του κινητήρα E-Tech Hybrid κάτω από το καπό του Captur. Είναι το ίδιο πακέτο με αυτό του Clio, με 4κύλινδρο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρα 1.6 με 90 PS, δύο ηλεκτρικούς κινητήρες 48 και 20 PS και το κιβώτιο 4x2. Η μέγιστη αθροιστική ισχύς είναι 140 άλογα, ενώ η μπαταρία έχει χωρητικότητα 1,2 kWh. Σύμφωνα με τη Renault, με αυτήν την έκδοση, μπορείς να οδηγείς στην πόλη έως και 80% αμιγώς ηλεκτρικά. Προσώρας, η Renault δεν έδωσε στοιχεία σχετικά με την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων. 

Renault Captur Ε-Tech

Αυτή η παραλλαγή αποτελεί πλεονέκτημα για το μικρό crossover της Renault, δεδομένου ότι θα προσφέρει στον καταναλωτή, ένα εξηλεκτρισμένο Captur, πιο προσιτό από το επαναφορτιζόμενο υβριδικό –αν και όταν η ελληνική αντιπροσωπεία κρίνει ότι ο χρόνος είναι πρόσφορος για να τα φέρει. Πάντως αξίζει να σημειώσουμε ότι, στις περισσότερες αγορές, η άφιξη μιας υβριδικής παραλλαγής σε ένα μοντέλο ανεβάζει τις πωλήσεις. 

Η Renault ανακοίνωσε επίσης μια ακόμα προσθήκη στην γκάμα του Captur: Την έκδοση RS Line. Μια ψευδό-σπορ έκδοση που συνήθως γίνεται η δημοφιλέστερη έκδοση στην γκάμα των μικρών και κόμπακτ SUV/crossover. Συγκεκριμένα για το Captur υπάρχει ένας ειδικού σχεδιασμού εμπρός προφυλακτήρας, με λεπίδα αλά F1. Στο πίσω μέρος, προστίθενται δύο νικελένια σιρίτια, ενώ ειδικού σχεδιασμού είναι και οι ζάντες. Στο εσωτερικό, υπάρχει μαύρη επένδυση στον ουρανό, αλουμινένια πεντάλ, διακοσμητικά με όψη κάρμπον, κόκκινα ένθετα στους αεραγωγούς και σπέσιαλ ταπετσαρία, με κόκκινες ρίγες και ραφές.

Renault Captur Ε-Tech

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube