Renault: Αυτόματο σασμάν EDC στα ντίζελ Scénic και Grand Scénic

Renault: Αυτόματο σασμάν EDC στα ντίζελ Scénic και Grand Scénic

Η Renault ανακοίνωσε το συνδυασμό του αυτομάτου κιβωτίου EDC με το νέο μοτέρ ντίζελ BluedCi 1.7 των Scénic και Grand Scénic, στις εκδόσεις 120 και 150 ίππων.

Ύστερα από την αναβάθμιση της γκάμας των ντίζελ Scénic και Grand Scénic με τον πιο καθαρό BluedCi 1.7 των 120 και 150 PS, η γαλλική φίρμα ανακοίνωσε το συνδυασμό του και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Έτσι, συντελέστηκε τελικά η επιστροφή της αυτόματης μετάδοσης στα ντίζελ MPV του γκρουπ. 

Να θυμίσουμε ότι ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο που η Renault επαναλανσάρισε τα αναβαθμισμένα μοτέρ ντίζελ στα Scénic και Grand Scénic, αλλά χρειάστηκαν να περάσουν έξι και πλέον μήνες πριν συνδυαστούν με το αυτόματο κιβώτιο, στην έκδοση των έξι σχέσεων.

Στην Ελλάδα πρόκειται βέβαια για μια είδηση με ακαδημαϊκό και μόνο ενδιαφέρον, διότι, δυστυχώς, η ελληνική αντιπροσωπεία δεν εισάγει τα συγκεκριμένα μοντέλα. Πάντως για να πάρετε μια τάξη μεγέθους, στη γαλλική αγορά το αυτόματο κιβώτιο επιβαρύνει κατά 1.700 ευρώ το τιμολόγιο σε σχέση με τη χειροκίνητη έκδοση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube