Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition [video]

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition [video]

Η κορυφαία έκδοση του πολυτελούς μεσαίου SUV με V8 κινητήρα 550 PS

H Land Rover παρουσίασε το Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition, την κορυφαία έκδοση από πλευράς επιδόσεων, τιμής και εξοπλισμού, με την περιποίηση του τμήματος Special Vehicle Operations. Στόχος του συγκεκριμένου οχήματος είναι ο συνδυασμός επιδόσεων, πολυτέλειας, άνεσης και εκτός δρόμου δυνατοτήτων, όλα στον υπερθετικό βαθμό.

Ο Supercharged V8 κινητήρας 5,0 λίτρων αποδίδει 550 PS και 69,3 kgm ροπής, επιταχύνοντας το μοντέλο για τα 0-100km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα και χαρίζοντας του τελική ταχύτητα 274km/h σε συνεργασία με το αυτόματο κιβωτίου Quickshift 8 σχέσεων που έχει διαφορετική χαρτογράφηση.

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition

Για καλύτερη διαχείριση όλης αυτής της δύναμης, το τμήμα Special Vehicle Operations εξόπλισε το μοντέλο με μεγαλύτερα φρένα (δίσκοι 395mm με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός και 396mm πίσω) και πιο επιθετικό στήσιμο της αερανάρτησης και των ενεργών αμορτισέρ με σκληρότερη ρύθμιση και ενισχυμένες αντιστρεπτικές για μειωμένες κλίσεις.

Επίσης, νέα είναι η ρύθμιση της τετρακίνησης, ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα Intelligent Driveline Dynamics μπορεί να στείλει έως και το 100% της δύναμης στους πίσω τροχούς αν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Την εικόνα συμπληρώνουν το πιο άμεσο σε αίσθηση τιμόνι και η ελαφρύτερη κατά 7,1 kg ενεργή εξάτμιση που προσφέρει μια πιο έντονη ηχητική εμπειρία.

Σχεδιαστικά, το SVAutobiography Dynamic Edition ξεχωρίζει από το νέο εμπρός προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, την διαφορετική γρίλια, τις ζάντες αλουμινίου 21" (προαιρετικά 22") και τον ανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα που φιλοξενεί εμφανώς μεγαλύτερες τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Επίσης, η απόχρωση Satin Byron Blue είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στη συγκεκριμένη έκδοση του Velar και έρχεται σε αντίθεση με την οροφή Narvik Black.

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition interior

Στο εσωτερικό βρίσκουμε δέρμα Windsor με διπλές ραφές διαθέσιμος σε τέσσερις χρωματικούς συνδυασμούς (Ebony, Cirrus, Vintage Tan και Pimento), σπορ τιμόνι, αλουμινένια paddles αλλαγών ταχυτήτων, διαφορετικούς διακόπτες, προαιρετικό πακέτο από ανθρακονήματα, σπορ πεντάλ και κλιματιζόμενα καθίσματα με 20 διαφορετικές ρυθμίσεις και λειτουργία μασάζ.

Η τιμή του Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition ξεκινά από τα 97.700 ευρώ (£86.120) στη Μ.Βρετανία, ενώ σύμφωνα με την Land Rover, η ειδική έκδοση θα είναι διαθέσιμη για αγορά μόνο για διάστημα ενός έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube