Πρωτότυπο υβριδικό hypercar θα παρουσιάσει η Toyota στο Τόκιο

Πρωτότυπο υβριδικό hypercar θα παρουσιάσει η Toyota στο Τόκιο

Θα λέγεται GR Super Sport Concept και θα μεταφέρει στο δρόμο την τεχνογνωσία της εταιρείας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Η Toyota θα αποκαλύψει ένα σπορ πρωτότυπο τον επόμενο μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, με την ονομασία GR Super Sport Concept.

Υπάρχει μια και μόνο εικόνα από αυτό, στην οποία φαίνονται ξεκάθαρα οι επιρροές από τα αγωνιστικό με το οποίο η Gazoo Racing (το αγωνιστικό τμήμα της Toyota) συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), το TS050 Hybrid. Για την ακρίβεια δε μιλάμε για τίποτα άλλο από τη μεταφορά του στο δρόμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέο Toyota Yaris GRMN με 210 PS

Δεν αποκλείονται επιρροές από την ίδια πηγή να υπάρχουν και στο σύστημα κίνησης. Αυτό σημαίνει έναν V6 θερμικό κινητήρα με χωρητικότητα 2,4 lt και δύο τούρμπο, ο οποίος συνδυάζεται με ένα ισχυρό ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνολική ισχύς που μπορεί να αναπτύξει το σύστημα αγγίζει τους 1.000 PS.



Αν και ακόμα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πρωτότυπο που αναμένεται, το GR Super Sport Concept, αποτελεί σίγουρα μια ακόμα απόδειξη περί του ότι η Toyota βλέπει μέλλον στα σπορ αυτοκίνητα. Τώρα μάλιστα που έχει χτίσει παραπάνω από επαρκώς την υβριδική-φιλική προς το περιβάλλον φήμη της, ίσως οι σπορ βλέψεις της να είναι περισσότερες από ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε τη νέα Toyota GT86

Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι η GT86 δεν είναι πλέον μόνη της στη σπορ γκάμα της εταιρείας, αφού το Yaris GRMN έχει ήδη παρουσιαστεί και το 2018 θα δούμε επιτέλους την πολυαναμενόμενη νέα Supra που εξελίσσεται εδώ και χρόνια σε συνεργασία με την BMW.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube