To πρωτότυπο BMW i3 S σε δοκιμές εξέλιξης

To πρωτότυπο BMW i3 S σε δοκιμές εξέλιξης

Το facelift που συνηθίζει να κάνει η BMW στο μέσο του κύκλου ζωής των μοντέλων εστιάζει στα ουσιώδη παρά στην εξωτερική εμφάνιση.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές το ανανεωμένο BMW i3 για το 2018 θα φέρει το γράμμα S στο λογότυπό του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για κάποια σπορ έκδοση.

Άλλωστε, για κάτι τέτοιο υπάρχουν οι εκδόσεις Μ των ηλεκτρικών μοντέλων που θα προκύψουν σύντομα. Η διαφοροποίηση θα έχει να κάνει περισσότερο με την αυτονομία, παρά με τις επιδόσεις, αφού όπως είχε δηλώσει ο Klaus Frohlich, μέλος του ΔΣ της BMW AG, στόχος της μάρκας είναι να προσφέρει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε διαφορετικές εκδόσεις «αυτονομίας».

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε το BMW i3 [video]

Το ανανεωμένο i3 θα έχει μεγαλύτερη ή βελτιωμένης απόδοσης μπαταρία, η οποία θα μπορούσε να του δώσει μεγαλύτερη ως και 50% εμβέλεια. Να θυμηθούμε ότι έτσι κι αλλιώς το 2016 είχε παρουσιαστεί το BMW i3 94h (διαβάστε εδώ τη δοκιμή), με αυξημένη στις 27,2 kWh μπαταρία, και αυτονομία στα 300 km στον τυποποιημένο μικτό κύκλο, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο θα ξεπερνά τα 400 km. Το αυτοκίνητο θα έχει ανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, με νέα φώτα και στα δύο άκρα. Έτσι κι αλλιώς ήταν ιδιαίτερα φουτουριστικό όταν παρουσιάστηκε, και παραμένει μπροστά από την εποχή. Οπότε μην περιμένετε δραματικές αλλαγές.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube