McLaren: Φήμες για νέο κορυφαίο speedster μοντέλο

McLaren: Φήμες για νέο κορυφαίο speedster μοντέλο

Θα είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την οδηγική απόλαυση και θα ανήκει στα μοντέλα Ultimate Series.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Autocar, η McLaren ετοιμάζεται να προσθέσει στη γκάμα της ένα νέο διθέσιο ανοιχτό speedster μοντέλο που θα προσφέρει γνήσια οδηγική εμπειρία και θα ανήκει στην κορυφαία σειρά Ultimate Series.

Το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί στη γκάμα ανάμεσα στην Senna που είναι προσανατολισμένη για χρήση σε πίστα και την Speedtail που προορίζεται για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εκρηκτικές επιδόσεις και για έμφαση στη διασκέδαση πίσω από το τιμόνι.

Το πρώτο ανοιχτό μοντέλο της Ultimate Series θα ανταγωνιστεί τις Ferrari Monza SP1 και SP2 που έχουν παρόμοιο χαρακτήρα. Αισθητικά θα υιοθετεί μια πιο ρευστή σχεδιαστική γλώσσα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοντέλα της McLaren και φημολογείται πως θα έχει πόρτες τύπου dihedral butterfly που θα ανοίγουν προς τα πάνω (στις φωτογραφίες βλέπετε ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που δημιουργήθηκαν από καλλιτέχνες του Autocar και όχι κάτι επίσημο).

McLaren

Η νέα McLaren θα χρησιμοποιεί μια έκδοση του twin-turbo κινητήρα V8 4,0 λίτρων χωρίς κάποιου είδους υβριδική τεχνολογία, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Στόχος είναι το βάρος να διαμορφωθεί χαμηλότερα από τα 1.198 kg της Senna χάρη στην έλλειψη οροφής και την εκτενέστατη χρήση ανθρακονημάτων.

Η παραγωγή του μοντέλου που θα ξεκινήσει το 2020 ή το 2021, αναμένεται να είναι περιορισμένη σε λιγότερες από 500 μονάδες, ενώ η τιμή του θα διαμορφωθεί κοντά στις £1,5 εκατομμύρια λίρες (€1,7 εκατομμύρια ευρώ). Η McLaren από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube