Πρώτο σκίτσο της McLaren P1 GTR

Πρώτο σκίτσο της McLaren P1 GTR

Η αγωνιστική έκδοση της plug-in hybrid McLaren P1 θα μπει στην παραγωγή στα μέσα του 2015.

Αυτό είναι το πρώτο σκίτσο της επερχόμενης αγωνιστικής έκδοσης της McLaren P1, της P1 GTR.

Την φωτογραφία αυτή την έστειλε στους ιδιοκτήτες της συλλεκτικής P1 ο ντίλερ της McLaren στην Florida των Η.Π.Α.. Όπως μπορείτε να δείτε, η νέα P1 GTR θα διαθέτει σταθερή πίσω αεροτομή και όχι πτυσσόμενη όπως η P1, με την συνολική σχεδιαστική προσέγγιση να είναι άκρως επιθετική.

Το νέο μοντέλο θα είναι περιορισμένης παραγωγής και η παραγωγή του θα ξεκινήσει όταν και η 375η P1 κατασκευαστεί. Κατασκευάζεται προς τιμήν της F1 GTR, θα είναι η ισχυρότερη McLaren που έχει κατασκευαστεί και θα ονομάζεται McLaren P1 GTR.

Από την στιγμή που πρόκειται για αυτοκίνητο για χρήση αποκλειστικά σε πίστα και δεν χρειάζεται να πληροί προδιαγραφές κυκλοφορίας σε δημόσιο δρόμο, η νέα P1 GTR θα σχεδιαστεί και θα εξελιχθεί ,σύμφωνα με την McLaren, ώστε να είναι το καλύτερο αυτοκίνητο πίστας για τον οδηγό. Αυτό μεταφράζεται σε ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε όλους τους τομείς σε σχέση με την P1 δρόμου, όπως αυτούς της πρόσφυσης και της αεροδυναμικής. Ακόμα η ισχύς θα φτάσει τους 1.000 ίππους, τα ελαστικά θα είναι αγωνιστικά slick, τα μετατρόχια μεγαλύτερα και η σχεδίαση πιο επιθετική και αεροδυναμικά αποτελεσματική.

Η απόφαση για την δημιουργία ενός μοντέλου μόνο για την πίστα πάρθηκε μετά και από την απαίτηση των ιδιοκτητών της P1. Το “Πρόγραμμα McLaren P1 GTR” θα κοστίζει 2,5 εκ. ευρώ και θα περιλαμβάνει και ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα για κάθε πελάτη ώστε να βελτιώσει την οδηγική του ικανότητα. Ακόμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικές συμβουλές από την ομάδα ελέγχου φυσικής κατάστασης των οδηγών της McLaren και τον Διευθυντή Σχεδιασμού Frank Stephenson, πρόσβαση σε έναν από τους αγωνιστικούς εξομοιωτές της McLaren και συμμετοχή σε τουλάχιστον έξι οδηγικά event σε πίστες της F1.

Ο συνολικός αριθμός παραγωγής των P1 GTR δεν έχει ακόμα καθοριστεί, αλλά θα είναι αυστηρά περιορισμένος.

[Πηγή: McLaren Automotive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube