Το πρώτο ηλεκτρικό Škoda θα λανσαριστεί το 2020

Το πρώτο ηλεκτρικό Škoda θα λανσαριστεί το 2020

Η τσεχική φίρμα ανακοίνωσε ότι θα έχει λανσάρει πέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως το 2025. Το πρώτο θα το κάνει ντεμπούτο σε δύο χρόνια περίπου.

Οι πληροφορίες γίνονται πλέον πιο συγκεκριμένες για το σχέδιο εξηλεκτρισμού της Škoda.

Ο επικεφαλής της μάρκας Bernhard Maier αποκάλυψε ότι το σχέδιο προβλέπει πέντε πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα ως το 2025 με το πρώτο από αυτά να παρουσιάζεται σε δύο χρόνια περίπου, εντός του 2020.

«Είμαστε χαρούμενοι που το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας θα φτιάχνεται στην Τσεχία», δήλωσε ο Maier. «Η απόφαση υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη του Ομίλου VW στην τσέχικη παραγωγική δύναμη. Είναι ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον της φίρμας αλλά και για την Τσεχία γενικότερα, ως κατασκευάστρια χώρα». Ο Maier έδωσε πληροφορίες για το τι είδους αυτοκίνητα θα είναι τα ηλεκτρικά Škoda, αλλά όλα δείχνουν ότι ένα SUV ή crossover θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Και μάλιστα προτεραιότητα.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Škoda Vision E, το τσεχικό Tesla

Ένα χρόνο νωρίτερα, η Škoda θα λανσάρει ένα plug-in hybrid μοντέλο, ουσιαστικά μια έκδοση του Superb. Τα πρόσθετα εξαρτήματα θα φτιάχνονται στην σημερινή γραμμή παραγωγής, όπου και θα γίνεται η τελική συναρμολόγηση.

[Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube