Το πρώτο αυτοκίνητο με τατουάζ από τη Lexus [video]

Το πρώτο αυτοκίνητο με τατουάζ από τη Lexus [video]

Ένα πολύ ιδιαίτερο Lexus UX που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Claudia De Sabe.

Η Lexus, σε συνεργασία με την καλλιτέχνη δερματοστιξίας Claudia De Sabe από το Λονδίνο, έφτιαξε το πρώτο αυτοκίνητο με τατουάζ χρησιμοποιώντας ως βάση ένα λευκό Lexus UX.

Αντί για τη βελόνα που χρησιμοποιείται στην τέχνη της δερματοστιξίας, η Claudia De Sabe έπιασε ένα τρυπάνι της Dremel με το οποίο αφαίρεσε τη βαφή σε ορισμένα σημεία αποκαλύπτοντας το μεταλλικό αμάξωμα. Στη συνέχεια δημιούργησε όμορφα σχέδια χρησιμοποιώντας πέντε λίτρα βαφής σε συνδυασμό με φύλλα χρυσού για τις λεπτομέρειες, ενώ στο τέλος τοποθετήθηκε μια προστατευτική στρώση από βερνίκι.

Η διαδικασία μπορεί να ακούγεται απλή, όμως χρειάστηκαν έξι μήνες από τα αρχικά σχέδια μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Μόνο για τη δημιουργία των τατουάζ χρειάστηκαν πέντε 8άωρα εξαντλητικής δουλειάς.

Lexus UX tattoo

Τα μοτίβα "koi" πάνω στο αμάξωμα του λευκού Lexus UX είναι εμπνευσμένα από την παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη και συμβολίζουν καλή τύχη και επιμονή. Το όλο project ήταν ένας φόρος τιμής στην ιαπωνική τέχνη των takumi που εφαρμόζεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή κάθε μοντέλου της Lexus.

Η Lexus υπολογίζει πως η αξία του συγκεκριμένου UX ξεπερνά τις £120.000 (€127.330) αν και δεν σκοπεύει να το πουλήσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube