node/38420

Το πρώτο αυτοκίνητο με τατουάζ από τη Lexus [video]

Ένα πολύ ιδιαίτερο Lexus UX που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Claudia De Sabe.

Η Lexus, σε συνεργασία με την καλλιτέχνη δερματοστιξίας Claudia De Sabe από το Λονδίνο, έφτιαξε το πρώτο αυτοκίνητο με τατουάζ χρησιμοποιώντας ως βάση ένα λευκό Lexus UX.

Αντί για τη βελόνα που χρησιμοποιείται στην τέχνη της δερματοστιξίας, η Claudia De Sabe έπιασε ένα τρυπάνι της Dremel με το οποίο αφαίρεσε τη βαφή σε ορισμένα σημεία αποκαλύπτοντας το μεταλλικό αμάξωμα. Στη συνέχεια δημιούργησε όμορφα σχέδια χρησιμοποιώντας πέντε λίτρα βαφής σε συνδυασμό με φύλλα χρυσού για τις λεπτομέρειες, ενώ στο τέλος τοποθετήθηκε μια προστατευτική στρώση από βερνίκι.

Η διαδικασία μπορεί να ακούγεται απλή, όμως χρειάστηκαν έξι μήνες από τα αρχικά σχέδια μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Μόνο για τη δημιουργία των τατουάζ χρειάστηκαν πέντε 8άωρα εξαντλητικής δουλειάς.

Lexus UX tattoo

Τα μοτίβα "koi" πάνω στο αμάξωμα του λευκού Lexus UX είναι εμπνευσμένα από την παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη και συμβολίζουν καλή τύχη και επιμονή. Το όλο project ήταν ένας φόρος τιμής στην ιαπωνική τέχνη των takumi που εφαρμόζεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή κάθε μοντέλου της Lexus.

Η Lexus υπολογίζει πως η αξία του συγκεκριμένου UX ξεπερνά τις £120.000 (€127.330) αν και δεν σκοπεύει να το πουλήσει.

node/39450

Nissan Ariya: Με σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE [video]

Το Ariya, το νέο ηλεκτρικό SUV της Nissan θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουλίου.

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Nissan Ariya: Με σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE [video]

Η Nissan μας προετοιμάζει για την πρεμιέρα του Ariya που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουλίου (8.00 ώρα Ελλάδος) με ένα αποκαλυπτικό video-teaser.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τα γρήγορα πλάνα, τα φώτα LED της έκδοσης παραγωγής του Ariya είναι σχεδόν πανομοιότυπα με αυτά του πρωτοτύπου, με την καλυμμένη γρίλια ανάμεσά τους να αποτελεί ασπίδα για τους αισθητήρες του πακέτου συστημάτων υποβοήθησης ProPILOT 2.0. Αντίστοιχα, τα πίσω φώτα ενώνονται με μια λωρίδα LED ενώ στο προφίλ έχουν διατηρηθεί τα τόξα σε μαύρη απόχρωση πάνω από τους θόλους των τροχών που υπενθυμίζουν τον SUV χαρακτήρα του μοντέλου.

Ένα ακόμη νέο είναι η πρεμιέρα του συστήματος τετρακίνησης e-4ORCE της Nissan με δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα). Οι τελευταίες πληροφορίες για το Ariya κάνουν λόγο για αυτονομία της τάξεως των 480 km και τιμή αγοράς υψηλότερη από το αντίστοιχου μεγέθους Qashqai.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Nissan μείνετε συντονισμένοι στο drive.gr.

 

node/39445

Koenigsegg: Έβγαλε ταινία μικρού μήκους! [video]

Δείτε τον Christian von Koenisgegg να πρωταγωνιστεί στο "Time to Reign" μαζί με το προσωπικό του Reggera.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Koenigsegg: Έβγαλε ταινία μικρού μήκους! [video]

Ο Christian von Koenigsegg φαίνεται πως βρήκε λίγο ελεύθερο χρόνο μέσα στο γεμάτο πρόγραμμά του για να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη μικρού μήκους ταινία της εταιρείας του!

Η ταινία με τίτλο "Time to Reign: A Koenigsgegg Mini Blockbuster" έκανε πρεμιέρα σήμερα στον YouTube και απεικονίζει τον ιδρυτή και CEO της Koenigsegg να πλένει το προσωπικό του Regera χορεύοντας κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο του Ängelholm. O Christian δέχεται ένα τηλεφώνημα από την Veronica η οποία του ζητά να της πουλήσει το αυτοκίνητο, κάτι το οποίο αμέσως αρνείται.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει μια περιπέτεια (η οποία περιέχει και τοποθέτηση προϊόντος) με ειδικούς πράκτορες να κλέβουν το Koenisgegg Reggera μέσα από μια αποθήκη στα κεντρικά της Koenigsegg που φυλάσσεται από μια παραστρατιωτική οργάνωση. Φυσικά, από την χιουμοριστική ταινία δεν θα μπορούσε να λείπουν και οι σκηνές καταδίωξης, με το Reggera και δύο παλιά μοντέλα της Volvo.

Το σενάριο και η παραγωγή της ταινίας έγιναν 100% από εργαζόμενους της Koenigsegg (κάτι μας λέει πως έβαλε το χεράκι του και ο γιος του,  Sebastian, ενώ σε κάποια σκηνή εμφανίζεται και η σύζυγός του Halldora. Αφού σας προετοιμάσαμε κατάλληλα, σας αφήνουμε να δείτε την ταινία.

TAGS