Πρώτη γεύση από το νέο Škoda Fabia Monte Carlo

Πρώτη γεύση από το νέο Škoda Fabia Monte Carlo

H Škoda δημοσίευσε τα πρώτα σκίτσα της κορυφαίας έκδοσης Monte Carlo του νέου Fabia, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγο καιρό.

Škoda Fabia Monte Carlo

Έντεκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που η έκδοση Μonte Carlo πρωτοεμφανίστηκε στο Škoda Fabia δεύτερης γενιάς. Το όνομα της αποτίνει φόρο τιμής στις επιτυχημένες συμμετοχές της Škoda στο ράλι του Πριγκιπάτου. 

Θέλοντας να συνεχίσει την παράδοση, ο Τσέχος κατασκευαστής δημοσίευσε τα πρώτα σκίτσα της σπορτίφ έκδοσης Monte Carlo, η οποία τους προσεχείς μήνες θα προστεθεί στην γκάμα της τέταρτης γενιάς του Fabia.

Škoda Fabia Monte Carlo

Εξωτερικά, η νέα έκδοση θα ξεχωρίζει από το μαύρο περίβλημα της γρίλιας, τους μαύρους καθρέφτες, τον πιο επιθετικό προφυλακτήρα εμπρός και τον διαχύτη στο πίσω μέρος. Όπως απεικονίζεται και στα σχέδια, δεν αποκλείεται το νέο Fabia Monte Carlo να μπορεί συνδυαστεί και με διχρωμία. Οι ζάντες θα είναι πέντε ακτίνων, με διάμετρο 18".

Το εσωτερικό θα κοσμούν κόκκινες πινελιές στο ταμπλό, στην κονσόλα και στις πόρτες. Στο δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι θα δεσπόζει ο λογότυπος της έκδοσης. Επιπλέον, στον στάνταρ εξοπλισμό του θα περιλαμβάνεται η μεγαλύτερη οθόνη infotainment των 9,2", με την οποία μπορεί να εφοδιαστεί το νέο Fabia.

Škoda Fabia Monte Carlo

Στον τομέα των κινητήρων, η κορυφαία έκδοση του τσεχικού σουπερμίνι θα συνδυάζεται εκτός απροόπτου είτε με τον τρικύλινδρο 1.0 TSI 110 PS είτε με τον πιο ισχυρό τετρακύλινδρο 1.5 ΤSI 150 PS.

Θυμίζουμε ότι στην χώρα μας μέχρι στιγμής, το νέο Fabia διατίθεται -με τιμή που ξεκινά από τις €14.990- με τον ατμοσφαιρικό 1.0 lt MPI EVO με 80 PS και 93 Νm ροπής, αλλά και τον κινητήρα 1.0 TSI με 110 PS και 200 Νm. O τελευταίος μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (DSG). 

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από την κορυφαία έκδοση Μοnte Carlo θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τα επίσημα αποκαλυπτήρια της μέσα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube