Πρώτη γεύση από το νέο ηλεκτρικό «καυτό» χάτσμπακ της Alpine

Πρώτη γεύση από το νέο ηλεκτρικό «καυτό» χάτσμπακ της Alpine

Η Alpine μέσω μιας teaser εικόνας μας προετοιμάζει για τον ερχομό του νέου A290_β, ενός πρωτότυπου «καυτού» ηλεκτρικού χάτσμπακ που θα αποκαλυφθεί στις 9 Μαΐου.

Alpine A290_β

To 2021 η Alpine ανακοίνωσε τα σχέδια της για να μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα προσφέροντας ένα «ιδανικό γκαράζ» που θα αποτελείται από τρία αυτοκίνητα. Ένα μικρό χάτσμπακ «για εμένα», ένα crossover «για εμάς» και ένα σπόρτσκαρ «για το Σαββατοκύριακο».

Για πρώτη φορά, ο Γάλλος κατασκευαστής μας δίνει μια γεύση από το concept του «καυτού» χάτσμπακ που ακούει στο όνομα A290_β και θα αποκαλυφθεί στις 9 Μαΐου. Το «2» αναφέρεται στο μέγεθος του μοντέλου ενώ τα επόμενα δύο ψηφία έχουν να κάνουν με τον τύπο του αυτοκινήτου. Το «90» θα χρησιμοποιείται για μοντέλα πολλαπλών χρήσεων όπως χάτσμπακ και το «100» για σπόρτσκαρς.

Alpine A290_β

Όσο για το «β» υποδεικνύει ότι το προϊόν βρίσκεται ακόμη σε φάση εξέλιξης, πράγμα που σημαίνει ότι όταν το μοντέλο μπει στην παραγωγή το 2025 θα ονομάζεται A290.

To χάτσμπακ της Alpine θα αποτελέσει την «καυτή» έκδοση του νέου Renault 5 που θα κάνει ντεμπούτο στις αγορές το 2024. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο, θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B EV της συμμαχίας Renault-Nissan και το 70% των εξαρτημάτων του θα προέρχεται από τα Clio και Captur της πλατφόρμας CMF-B. Με τον τρόπο αυτό, η Renault θα μειώσει το κόστος παραγωγής κατά 30% σε σχέση με το Zoe.

Alpine A290_β

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το νέο A290_β θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι τα αποκαλυπτήρια του που θα πραγματοποιηθούν στις 9 Μαΐου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube