Προτεραιότητα οι χώροι στα νέα Škoda

Προτεραιότητα οι χώροι στα νέα Škoda

Ο διαθέσιμος χώρος στο εσωτερικό θα είναι όπως φαίνεται το σημείο υπεροχής κάθε νέου μοντέλου της Škoda σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Τα μοντέλα της Škoda είναι ήδη από τα πιο ευρύχωρα αυτοκίνητα της κατηγορίας τους, κάτι που δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η εταιρία σκοπεύει να δώσει κι άλλο βάρος σε αυτό το χαρακτηριστικό και να κάνει κάθε μοντέλο της απολύτως κορυφαίο σε χώρους.

Ο Frank Welsch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Škoda και υπεύθυνος για τεχνικά θέματα, δήλωσε στο βρετανικό Autocar ότι το καινούργιο Fabia, όπως και κάθε μελλοντικό μοντέλο της φίρμας, θα υπακούει στη βασική αρχή της εταιρίας για «ευρυχωρία σε λογική τιμή». Είπε ακόμα ότι το επόμενο Superb θα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο από το νέο VW Passat, ενώ το μήκος του θα παραμείνει κάτω από τα 5 m.

Με το Škoda Fabia στα 4 m ακριβώς, το Rapid Spaceback στα 4,3 m και το Octavia στα 4,6 m, «μπορείτε να φανταστείτε εύκολα πού ακριβώς θα τοποθετηθεί το Superb», είπε ο Welsch. Αποκάλυψε ακόμα ότι ο αντικαταστάτης του Škoda Yeti θα έχει κατά 10 cm αυξημένο μήκος (σήμερα 4,2 m) προς όφελος του χώρου για τα γόνατα των πίσω και του χώρου αποσκευών. Αρνήθηκε πάντως να κάνει κάποιο σχόλιο για το επερχόμενο μεγάλο SUV της φίρμας (φωτό), το οποίο φημολογείται ότι θα βασίζεται στο Superb.

«Η χρήση της πλατφόρμας MQB δεν μας περιορίζει», δήλωσε ο Welsch. «Μας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στη δημιουργία ενός αυτοκινήτου. Αν θέλουμε να έχουμε δυνατές μάρκες μέσα στον όμιλο VW δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα ίδια ακριβώς πατώματα. Πρέπει να διατηρήσουμε τη φιλοσοφία μας και να ικανοποιήσουμε τους πελάτες μας».

Επιβεβαίωσε, τέλος, ότι δεν πρόκειται να δούμε το νέο Škoda Fabia σε έκδοση RS, αφού η προηγούμενη γενιά δεν είχε την απήχηση που υπολόγιζε η εταιρία.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube