Πρώτη φωτογραφία του νέου Peugeot 508

Πρώτη φωτογραφία του νέου Peugeot 508

Μια εικόνα του νέου του νέου Peugeot κυκλοφορεί στο ίντερνετ, λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του στο τέλος του 2014.

Η φωτογραφία του Peugeot 508 απεικονίζει ένα μοντέλο που μάλλον δεν πρόκειται για ανανέωση του υφιστάμενου μοντέλου.

Tουλάχιστον όπως αρχικά πιστευόταν ότι θα είναι αυτό που θα παρουσιαστεί στον επικείμενο Mondial de l’ Automobile, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Παρίσι. Κάτι που δεν ακούγεται παράδοξο, καθώς από το 2010 που παρουσιάστηκε το 508 δεν έχει υποστεί καμία ανανέωση ή φρεσκάρισμα. Οπότε και δεν θα αποτελέσει έκπληξη, η Peugeot να εμφανιστεί με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο. 

Ωστόσο, εκείνο που χρειάζεται να σημειώσουμε είναι ότι, αν πράγματι συμβεί αυτό, το νέο Peugeot 508 θα στηριχτεί στη νέα πλατφόρμα EMP2. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρύτερο και πιο αποδοτικό από το υφιστάμενο μοντέλο, καθώς αυτό πατά στην παλιά πλατφόρμα PF3 που στηρίζονται και τα Citroën C5/C6 και Peugeot 407.

Στον τομέα του σχεδιασμού, το νέο Peugeot 508 δείχνει πιο αεροδυναμικό με φιμέ εμπρός φανάρια και μια σειρά από φώτα ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ, ενώ η χρωμιωμένη μάσκα της φίρμας του Sochaux ενσωματώνει το σήμα και την επιγραφή Peugeot.

Όπως και του απερχόμενου μοντέλου, την παραγωγή του νέου Peugeot 508 θα αναλάβει το εργοστάσιο στη Rennes στη Γαλλία και στο Wuhan, στην Κίνα. Στην ασιατική χώρα θα κατασκευάζεται από την κοινοπραξία Dongfeng-PSA.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο Peugeot 508 θα κινηθεί στην αγορά ελαφρώς πιο premium, άρα και σε υψηλότερη τιμή από το τωρινό μοντέλο, όταν διατεθεί στην αγορά το 2015.

[Πηγή terranismo.wordpress.com μέσω wolrdcarfans.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube