Πρόωρη αποκάλυψη για την Alfa Romeo Tonale

Πρόωρη αποκάλυψη για την Alfa Romeo Tonale

Mετά από αναβολές και δεκάδες teaser έφτασε η ώρα της πρόωρης αποκάλυψης για το πολυαναμενόμενο ιταλικό SUV, την Alfa Romeo Tonale.

Λίγες ώρες πριν από την επίσημη παρουσίαση της, διέρρευσαν φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά της Alfa Romeo Τonale.

Μπορεί να ταλανίστηκε από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις με το ντεμπούτο της να να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή, όμως η στιγμή της αποκάλυψης για το νέο ιταλικό κόμπακτ SUV έφτασε.

Στο τομέα της εξωτερικής εμφάνισης, το μοντέλο παραγωγής φαίνεται να διαφοροποιείται αρκετά σε σχέση με το πρωτότυπο το οποίο παρουσιάστηκε το 2019, διατηρώντας όμως τη σχεδιαστική φιλοσοφία του κόνσεπτ. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν τα στενά φωτιστικά σώματα τα οποία πλαισιώνουν τη χαρακτηριστική μάσκα της ιταλικής φίρμας. Το πίσω μέρος κοσμείται από τα λεπτά φανάρια που ενώνονται με μια λωρίδα φωτός LED.

Με κινητήρα βενζίνης 1,5 lt τούρμπο 130 ή 160 PS και ένα σύστημα κίνησης plug-in hybrid με 275 PS, η αρχική γκάμα της Alfa Romeo Tonale.

Αlfa Romeo Tonale

Περνώντας στο εσωτερικό της Alfa Romeo Tonale, το οδηγοκεντρικό ταμπλό δεν κινείται στη σχεδιαστική γλώσσα της μεγαλύτερης Stelvio. Στο κέντρο, δεσπόζει η οθόνη infotainment, ενώ το καντράν είναι ψηφιακό.

Στον τομέα των κινητήρων, η Alfa Romeo Tonale θα εξοπλίζεται με έναν κινητήρα βενζίνης 1,5 lt τούρμπο με άμεσο ψεκασμό, οποίος συνδυάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Το σύνολο θα είναι διαθέσιμο σε έκδοση με 130 PS και 160 PS. Σημειώνουμε ότι το ηλεκτρικό μοτέρ του ήπια υβριδικού συστήματος έχει ισχύ 20 PS. Η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ένα σύνολο plug-in hybrid, συνδυαστικής απόδοσης 275 PS. Το σύστημα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα κάνοντας την Alfa Romeo Tonale τετρακίνητη. Και σε αυτή την περίπτωση το κιβώτιο είναι αυτόματο αλλά εδώ πρόκειται για ένα 6τάχυτο σασμάν με μετατροπέα ροπής.

Για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι την επίσημη παρουσίαση αργότερα μέσα στη μέρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube