Πρόωρη αποκάλυψη για τα νέα Cupra Formentor και Leon

Πρόωρη αποκάλυψη για τα νέα Cupra Formentor και Leon

Τα Cupra Formentor και Leon θα ανανεωθούν ριζικά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, στην προσπάθεια του κατασκευαστή να διαφοροποιηθεί ακόμη περισσότερο από τη μητρική SEAT.

Η Cupra ήδη ετοιμάζει τα ανανεωμένα Formentor και Leon τα οποία θα κάνουν ντεμπούτο στην αγορά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Μια πρώτη εικόνα από τα νέα μοντέλα πήραμε όταν δυο πρωτότυπα εξέλιξης έκαναν την εμφάνιση τους στην εκδήλωση όπου η εταιρεία ανακοίνωσε τον ερχομό τριών νέων μοντέλων μέχρι το 2025.

Προς το παρόν, πήραμε μια πρώτη γεύση μόνο από το εμπρός τους μέρος το οποίο δείχνει ριζικά ανανεωμένο συγκριτικά με τα σημερινά Formentor και Leon. Oι προβολείς τους είναι τριγωνικοί και η χαρακτηριστική γρίλια της SEAT αποτελεί παρελθόν. Η μάσκα φαίνεται να έχει έντονες σχεδιαστικές επιρροές από το ηλεκτρικό Born. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν τα νέα μοντέλα θα φέρουν αλλαγές και στα μηχανικά τους σύνολα. 

Cupra

Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν τα ανανεωμένα Cupra Leon και Formentor να λανσάρονται το 2024.

Θυμίζουμε ότι το 2024 θα προστεθεί στο πορτφόλιο της μάρκας και το Terramar. Πρόκειται για ένα SUV που θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες ήπιας υβριδικής τεχνολογίας και σε plug-in hybrid εκδόσεις. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Audi στο Gyor της Ουγγαρίας.

Την ίδια χρονιά αναμένεται να λανσαριστεί και το Tavascan ένα ηλεκτρικό κουπέ SUV. Στόχος της Cupra είναι να φτάσει την παραγωγή της στα 500.000 αυτοκίνητα τον χρόνο και να επεκταθεί ταυτόχρονα σε νέες αγορές και νέες κατηγορίες μοντέλων.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube