Πρόωρη αποκάλυψη για το 5θυρo Suzuki Jimny

Πρόωρη αποκάλυψη για το 5θυρo Suzuki Jimny

To πολυαναμενόμενο 5θυρo Suzuki Jimny εντοπίστηκε σε μορφή παραγωγής στους δρόμους της Ινδίας λίγο πριν από το επίσημο ντεμπούτο του, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον Ιανουάριο.

Suzuki Jimny

Ένα 5θυρo Suzuki Jimny απαθανατίστηκε στην τελική μορφή, με την οποία θα μπει στο δρόμο της παραγωγής, στους δρόμους της Ινδίας λίγο πριν από την επίσημη παρουσίασή του που σύμφωνα με τους συναδέλφους από το ινδικό Autocar, θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση Auto Expo στο Νέο Δελχί, στις 11 Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι ένα Suzuki Jimny με πέντε πόρτες, κρυμμένο κάτω από έντονο καμουφλάζ είχε εντοπιστεί να δοκιμάζεται και σε ευρωπαϊκούς δρόμους, πράγμα που σημαίνει ότι το 5θυρο off-roader θα βάλει πλώρη και για τις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

5θυρο Suzuki Jimny

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη έκδοση θα ονομάζεται Long. Θα διατηρεί το πλαίσιο τύπου σκάλας, όμως θα έχει μακρύτερο μεταξόνιο κατά περίπου 300 mm -από τα 2.030 mm της 3πορτης έκδοσης.

Θα έχει αυξημένο μήκος που θα φτάνει τα 3.850 mm και θα προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες και το πορτμπαγκάζ, διευρύνοντας το απευθυνόμενο κοινό του σκληροτράχηλου 4x4. Oι υπόλοιπες διαστάσεις του θα είναι ίδιες με το 3θυρο Suzuki Jimny. 

Με σκοπό να συμμορφωθεί με τους πιο αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων της Ευρώπης και να μπορέσει να κυκλοφορήσει και πάλι στις αγορές της σε επιβατική έκδοση, κάτω από το καπό του 5θυρου Jimny θα βρίσκεται και το υβριδικό σύστημα Strong Hybrid που συναντάμε στο Vitara.

Suzuki Jimny

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο υβριδικό σύστημα αποτελείται από τον ατμοσφαιρικό 1,5 λίτρων απόδοσης 102 PS και 138 Nm ροπής του Jimny και έναν ηλεκτροκινητήρα που του προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 116 PS. 

Το 5θυρo Suzuki Jimny αφού δει για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας στην Ινδία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης αργότερα μέσα στο νέο έτος.

Πηγή: Autocar India

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube