Πρόωρα αποκαλυπτήρια για τις νέες BMW X1 και iX1

Πρόωρα αποκαλυπτήρια για τις νέες BMW X1 και iX1

Λίγες ώρες πριν από την επίσημη αποκάλυψή τους, οι πρώτες φωτογραφίες των νέων BMW X1 και iX1 έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο.

Η BMW X1 είναι το επόμενο μοντέλο των Βαυαρών που μπήκε σε τροχιά ανανέωσης και με την επίσημη παρουσίασή της να είναι λίγες ώρες μακριά, οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Μαζί αποκαλύφθηκε και η αμιγώς ηλεκτρική iX1 που θα παρουσιαστεί στην ίδια εκδήλωση.

Σε επίπεδο εμφάνισης, τα δυο νέα μοντέλα υιοθετούν όπως είναι λογικό πολλά από τα στοιχεία που έχουμε δει στα νεότερα μοντέλα της BMW, εξελίσσοντας το σχήμα της τωρινής X1. Στο εμπρός τμήμα ξεχωρίζει η χαρακτηριστική «kidney grille» μάσκα που έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις και τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα ακολουθούν και αυτά με τη σειρά τους την σχεδίαση των τελευταίων μοντέλων του γερμανού κατασκευαστή. 

BMW X1

Σημαντικά αναβαθμισμένη όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες είναι και η εικόνα στο εσωτερικό, όπου έχουν προστεθεί όλα τα τελευταία τεχνολογικά καλούδια της BMW. Την παράσταση κλέβει η κυρτή οθόνη αφής του infotainment με τη διαγώνιο των 10,7’’, η οποία με ένα ενιαίο πάνελ ενώνεται με την οθόνη του ψηφιακού πίνακα οργάνων των 10,25’’. Σε επίπεδο χώρων, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ ξεκινά από τα 540 lt και μπορεί να αυξηθεί έως τα 1.600 lt με την αναδίπλωση της πίσω σειράς καθισμάτων. Νούμερο που είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας.

Όπως και στην Σειρά 2 Active Tourer, το κλασικό περιστροφικό χειριστήριο του iDrive απουσιάζει από την «αιωρούμενη» κεντρική κονσόλα όπως και ο κλασικός λεβιές ταχυτήτων, ο οποίος έχει αντικατασταθεί από έναν «shift-by-wire» διακόπτη. 

BMW X1

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, τις ακριβείς λεπτομέρειες για τα μοτέρ που θα συνθέτουν την γκάμα της νέας Χ1, θα τις μάθουμε με την επίσημη παρουσίαση. Είναι δεδομένο πάντως ότι αυτή θα περιλαμβάνει εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου και plug-in υβριδικές. Και για πρώτη φορά βέβαια, αμιγώς ηλεκτρική, την iX1. 

Η τελευταία θα λανσαριστεί σε διάφορες εκδόσεις με τις φωτογραφίες να αποκαλύπτουν την έκδοση xDrive30, η οποία εφοδιάζεται με δυο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία χωρητικότητας 64,7 kWh, με δυνατότητα φόρτισης από το 10 στο 80% σε μόλις 29 λεπτά σε ταχυφορτιστή ισχύος 130 kW. Η BMW υπόσχεται αυτονομία 438 km, σύμφωνα με τις μετρήσεις του WLTP και εκρηκτικές επιδόσεις χάρη στην συνδυαστική ισχύ των 272 PS. Η τελευταία χάρη σε μια λειτουργία «boost» μπορεί να αυξηθεί στιγμιαία στους περίπου 312 PS, ώστε να εκτελεστεί με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, π.χ., ένα προσπέρασμα.

Περισσότερα για τις νέες BMW Χ1 και iX1 θα μάθουμε και θα σας μεταφέρουμε με την επίσημη παρουσίαση των μοντέλων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube