«Προεδρική» διαρροή για το ολοκαίνουργιο υβριδικό Toyota Yaris

«Προεδρική» διαρροή για το ολοκαίνουργιο υβριδικό Toyota Yaris

Ένα video με τον CEO Akio Toyoda μας δίνει μια γεύση για την επόμενη γενιά του ιαπωνικού σουπερμίνι που έχει προγραμματιστεί να λανσαριστεί το 2020.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με εικόνες scoop ή αλλιώς κατασκοπευτικές. Πρόκειται για screenshot από επίσημο video της Toyota, οπότε και για επίσημη διαρροή.

Επρόκειτο για το επίσημο κανάλι IMS της Toyota στο YouTube που ανέβηκε το video από το οποίο προέκυψε η εικόνα. Οπτικό υλικό που δείχνει τον Ιάπωνα διευθύνοντα σύμβουλο Akio Toyoda να δοκιμάζει την Corolla Touring Sports στο κέντρο δοκιμών της Toyota City στην Ιαπωνία. Αλλά στο πρώτο δευτερόλεπτο του video και μόνο σε αυτό, τη στιγμή που ο Toyoda μπαίνει στην Corolla, σε δεύτερο πλάνο -τσουπ!- εμφανίζεται και το νέο Yaris.

Προεδρική διαρροή
Σαφώς αναγνωρίσιμο σε σύγκριση με προγενέστερες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το νέο ιαπωνικό σουπερμίνι φιγουράρει με δίχρωμη φορεσιά, σε μπλε και λευκό. Αισθητικά, η μουσούδα του είναι ακόμα πιο επιθετική, αλλά και η συνολική εμφάνισή του πιο στρογγυλεμένη. Τεχνικά, αυτό το νέο Yaris θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα GA-B που προορίζεται για τα αστικά μοντέλα της εταιρείας. Κάτω από το καπό, θα είναι διαθέσιμη τουλάχιστον μία υβριδική έκδοση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει εμπορικά τα νέα υβριδικά Jazz και Renault Clio που αναμένονται επίσης για το 2020.

Να θυμίσουμε ότι η τρέχουσα γενιά του Toyota Yaris λανσαρίστηκε το 2011 και έκτοτε ανανεώθηκε δύο φορές . Για την υφιστάμενη γενιά του υβριδικού Yaris, οι Γιαπωνέζοι έχουν συνδυάσει μια βενζινοκίνητη μονάδα ισχύος 75 ίππων ένα ηλεκτρομοτέρ 61 ίππων. Με αθροιστική ισχύ 100 άλογα, το σημερινό υβριδικό Yaris, κατά τα παλαιό πρότυπο NEDC, καταναλώνει 3,3 lt /100 km και εκπέμπει 75 g/km CO2.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube