Toyota: Αποκάλυψη για τη στέισον Corolla Touring Sports

Toyota: Αποκάλυψη για τη στέισον Corolla Touring Sports

Μην το λέτε πια «Auris»! Το μικρομεσαίο της Toyota αναβαπτίστηκε σε «Corolla». Και η στέισον έκδοχή της Touring Sports θα ντεμπουτάρει στο παρισινό Σαλόνι με μια 100% υβριδική γκάμα.

Τέλος οι μέρες που η Ευρώπη είχε το δικό της κόμπακτ Toyota, το Auris. Η Γηραιά Ήπειρος και η Αμερική έχουν πλέον το ίδιο αυτοκίνητο, το οποίο επανέρχεται στα καθ’ ημάς με το παλιό όνομα: Corolla. Αλλά η ιαπωνική φίρμα ανταποκρίθηκε τις συγκεκριμένες προσδοκίες των καταναλωτών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Έτσι, για την Ευρώπη, σχεδίασε και μια εκδοχή στέισον.

Όσο κι αν στην Ελλάδα αποτελεί αμάξωμα προς αποφυγή, το στέισον έχει ακόμα πολλούς οπαδούς στην Ευρώπη, ειδικά με την επαγγελματική πελατεία και τους χρονομισθωμένους στόλους. Και η Toyota έχει ένα ισχυρό επιχείρημα για να αποπλανήσει τις εταιρείες: Μια 100% υβριδική προσφορά, ως εκ τούτου μια εγγύηση για ελαφρύτερη φορολογία. Η Corolla Touring Sports θα διατίθεται με δύο βενζινοηλεκτρικούς συνδυασμούς: 1.8 με 122 PS και 2.0 με 180 PS. Δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα συμβατικοί βενζινοκινητήρες, πόσω μάλλον ντίζελ.

Toyota Corolla Touring Sports

Για να προσελκύσει τους επαγγελματίες λοιπόν, το αυτοκίνητο προτάσσει το μεγάλο πορτμπαγκάζ του, με όγκο φορτίου 598 lt. Το πίσω κάθισμα της Corolla Touring Sports διπλώνεται σε αναλογία 60/40, για να σχηματίσει μια μεγάλη επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης, ενώ η Toyota υπόσχεται στους πίσω επιβάτες χώρο-ρεκόρ στην κατηγορία.

Το πλεονέκτημα, απ’ ό,τι βλέπουμε στις φωτογραφίες, είναι ότι η επιμήκυνση του δεύτερου όγκου δεν έγινε εις βάρος της σιλουέτας, η οποία παραμένει ισορροπημένη. Το οπισθοκλινής οροφή με τις έντονα κεκλιμένες πίσω κολόνες και οι τονισμένοι ώμοι δίνουν ένα άγγιγμα δυναμισμού, ενώ τα φώτα που γυρνούν έντονα αγκαλιάζοντας τα φτερά ξεφορτώνουν το αυτοκίνητο από το φαινόμενο του περιττού βάρους στο πίσω μέρος. Ακόμη μεγαλύτερο «ελάφρωμα» περιμένουμε από τις δίχρωμες εκδόσεις, με μαύρη οροφή και κολόνες, που θα διαθέτει η Toyota.

Toyota Corolla Touring Sports

Η Toyota εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και δημοσιεύει και την πρώτη επίσημη φωτογραφία του ταμπλό της ευρωπαϊκής έκδοσης. Η παρουσίαση είναι εκλεπτυσμένη, με μία ένσταση, εξ όσων μπορούμε να δούμε: Η οθόνη επικάθεται με άχαρο τρόπο στο ταμπλό, διαταράσσοντας τρόπον τινά την αρμονία. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε σύγκριση με το Auris, είναι άλμα προς τα εμπρός. 

Η ιαπωνική φίρμα επικαλείται «παγκόσμια πρεμιέρα» για τα τρισδιάστατα όργανα, αλλά ακόμα δεν αντιλαμβανόμαστε τι δείχνουν στην εικόνα. Στη λίστα εξοπλισμού θα υπάρχει ακόμα Head-up Display, ηχοσύστημα GreenEdge Premium Sound της JBL και ασύρματη φόρτιση για κινητό τηλέφωνο.

Η ημερομηνία του εμπορικού λανσαρίσματος στην Ευρώπη παραμένει ακόμα άγνωστη.

Toyota Corolla Touring Sports

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube