Prodrive P25: Η σύγχρονη μετενσάρκωση του Subaru Impreza 22B STi

Prodrive P25: Η σύγχρονη μετενσάρκωση του Subaru Impreza 22B STi

Το Prodrive P25 θα φτιαχτεί σε μόλις 25 κομμάτια και θα αποτελέσει την σύγχρονη μετενσάρκωση του θρυλικού Subaru Impreza 22B STi.

Prodrive P25

H βρετανική αγωνιστική ομάδα, θέλoντας να γιορτάζει την επιτυχημένη συνεργασία της με την Subaru την δεκαετία του 1990, ετοιμάζει το Prodrive P25. Το μοντέλο δρόμου της Prodrive θα έχει ως πηγή έμπνευσης το αγωνιστικό Ιmpreza WRC του 1997 και το θρυλικό Impreza 22B STi, με το όνομα P25 να συμβολίζει την συμπλήρωση 25 χρόνων από την κατάκτηση του τρίτου σερί πρωταθλήματος κατασκευαστών στο WRC, το 1997.

Κάτω από το καπό του θα βρίσκεται ένας 2.5 lt boxer τετρακύλινδρος ο οποίος θα αποδίδει πάνω από 405 PS. H ισχύς θα περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου ημιαυτόματου σασμάν. Επιπλέον, η Prodrive ισχυρίζεται ότι το P25 κάνει εκτενή χρήση ανθρακονημάτων με σκοπό να κρατήσει το βάρος του σε χαμηλά επίπεδα.

Prodrive P25

Στο σκίτσο που έδωσε στη δημοσιότητα ο κατασκευαστής, το μοντέλο δείχνει να αποτελεί μια μίξη σχεδιαστικών στοιχείων τόσο από το αγωνιστικό όσο και από το 22Β STi. Παράλληλα, πατάει στο έδαφος με ζάντες της Prodrive βαμμένες σε μαύρο χρώμα. Η Prodrive αναφέρει ότι το P25 θα βασίζεται σε ένα «ελαφρύ σασί», ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν το μοντέλο θα βασίζεται σε παλαιότερα Impreza ή η ομάδα θα κατασκευάζει το μοντέλο από την αρχή.

Μόλις 25 κομμάτια του Prodrive P25 θα κατασκευαστούν συνολικά, με το μοντέλο να κάνει το ντεμπούτο στο Goodwood Festival of Speed τον Ιούνιο. Το βιβλίο παραγγελιών έχει ήδη ανοίξει και η Prodrive σκοπεύει να αρχίσει την παράδοση των αυτοκινήτων στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους προς τα τέλη του 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube