Προχωράει η εξέλιξη της Lamborghini Aventador Performante

Προχωράει η εξέλιξη της Lamborghini Aventador Performante

Νέες κατασκοπευτικές εικόνες δείχνουν ότι όντως η ειδική έκδοση της μεγάλης Lambo πλησιάζει στην παραγωγή.

Με την αντίστοιχη έκδοση της μικρότερης Huracán να αποσπά εξαιρετικές κριτικές, η Lamborghini ετοιμάζει μια αντίστοιχη έκδοση και για την Aventador.

Οι κατάσκοποι είχαν συλλάβει ένα αυτοκίνητο εξέλιξης λίγους μήνες πριν, όπως ακριβώς έγινε και τώρα. Ωστόσο αυτή η Aventador δείχνει ότι η εξέλιξη έχει προχωρήσει αρκετά και ότι έχει πάρει έγκριση να περάσει σε κανονική παραγωγή.



Στο πίσω μέρος, τη διαφορά κάνουν κυρίως οι εξατμίσεις που είναι τοποθετημένες στο κέντρο του προφυλακτήρα, καθώς επίσης το διαφορετικό κάλυμμα του κινητήρα αλλά και ο νέος διαχύτης. Ένα ακόμα σημείο που κάνει διαφορά, είναι ένα πτερύγιο που φαίνεται στο πίσω χείλος του αμαξώματος και κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί μέρος του ALA.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα Lamborghini Huracán Performante [video]

Πρόκειται για το προηγμένο σύστημα αεροδυναμικής απόδοσης της εταιρείας, το οποίο προκύπτει από τα αρχικά Aerodinamica Lamborghini Attiva. Ωστόσο πολύ ιδιαίτερο φαίνεται και το κάτω μέρος του μπροστινού προφυλακτήρα, δείχνοντας ότι έχει κι αυτό αναβαθμισμένο ρόλο στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου.



Προφανώς, αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε ποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν στον πληθωρικό 6,5λιτρο V12 που αποδίδει 740 PS στην Aventador S, όμως θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα έχει αφενός ακόμα περισσότερη ισχύ, αφετέρου ακόμα πιο δυνατό ήχο. Όποιος δεν έχει ακούσει από κοντά έναν V12 Lamborghini, μάλλον δε μπορεί ούτε να φανταστεί τι σημαίνει αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε την Lamborghini Aventador Roadster [video]

Στοιχεία δεν υπάρχουν ούτε για το βάρος της πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης της Aventador, όμως έστω και μια μικρή μείωση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη χάρη στη χρήση του ίδιου συνθετικού υλικού που είδαμε και στην Huracán. Όσο ο καιρός περνάει, όλο και περισσότερα στοιχεία θα έρχονται στην επιφάνεια, με την παρουσίαση του νέου μοντέλου να αναμένεται λογικά μέσα στο προσεχές έτος.

[Πηγή: Carscoops.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube