Νέα Lamborghini Huracán Performante [video]

Νέα Lamborghini Huracán Performante [video]

Παρουσιάστηκε και επίσημα ο νέος βασιλιάς του ‘Ring.

Η Lamborghini παρουσίασε στην Έκθεση της Γενεύης τη νέα κορυφαία έκδοση επιδόσεων της Huracán.

Όπως γνωρίζουμε ήδη από το βράδι της περασμένης Τετάρτης, η νέα Huracán Performante είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά της και την πραγματική της όψη.

Σε σχέση με την απλή Huracán, η σχεδίαση της Performante ξεχωρίζει από το ενεργό αεροδυναμικό πακέτο (ALA), με ελεγχόμενο εμπρός κλαπέτο και ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα. Το πάτωμα της είναι ένα υβρίδιο αλουμινίου και ανθρακονημάτων, ενώ για τα σπόιλερ, τον πίσω προφυλακτήρα, τον αεροδυναμικό διαχύτη και το εμπρός καπό, η Lamborghini χρησιμοποιεί το Forged Composite που μειώνει 40 kg το συνολικό βάρος. Πρόκειται για κομμένες ίνες ανθρακονημάτων σε μια ρητίνη που επιτρέπουν την δημιουργία σύνθετων γεωμετρικών σχημάτων με ιδιαίτερα χαμηλό βάρος, προσφέροντας παράλληλα και την βέλτιστη ακαμψία.

Ο αναβαθμισμένος V10 κινητήρας των 5,2 λίτρων που φωλιάζει στη νέα Huracán Performante αποδίδει 640 ίππους στις 8.000 rpm και 61,2 kgm ροπή στις 6.500 rpm. Οι μηχανικοί της Lamborghini τοποθέτησαν νέες βαλβίδες τιτανίου και επανασχεδίασαν την εισαγωγή για καλύτερη ροή του αέρα και μικρότερο βάρος. Νέας σχεδίασης είναι και το σύστημα εξαγωγής, που πέρα από μειωμένο βάρος, προσφέρει ακόμα πιο άγριο ήχο που θυμίζει αγωνιστικές κατασκευές.

Ο κινητήρας της Huracán Performante έχει περάσει πολλές ώρες στα εργαστήρια της Lamborghini με στόχο την ιδανική απόδοση. Πάνω από το 70% της ροπής είναι διαθέσιμο από τις 1.000 rpm και σε συνδυασμό με το 7άρι διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο, φροντίζει για τις κορυφαίες επιδόσεις της έκδοσης. Το συνολικό βάρος της Performante είναι 1.382 kg (στεγνή) και χαρίζει αναλογία kg/PS 2.16, με την κατανομή του να είναι 43% εμπρός και 57% πίσω. Η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση στα 100 km/h πραγματοποιείται σε 2,9”, ενώ για τα 200 km/h από στάση χρειάζεται 8,9”. H τελική της ταχύτητα ακουμπά τα 325 km/h.

Η ανάρτηση της έκδοσης έχει σφίξει κατά 10% σε σχέση με τις απλές, και το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης διαθέτει το Lamborghini Dynamic Steering που μεταβάλει τον λόγο του.

Η Huracán Performante χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση Haldex πέμπτης γενιάς με πίσω μηχανικό ελεγχόμενο διαφορικό. Οι σφυρήλατοι μονομπούλονοι τροχοί των 20” ντύνονται με ελαστικά της Pirelli, ανάλογα την όρεξη. Τα στάνταρ ελαστικά είναι τα P Zero Corsa και προαιρετικά μπορούν να τοποθετηθούν τα Trofeo R.

Τα φρένα αποτελούνται από αεριζόμενους διάτρητους κεραμικούς δίσκους, με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω. Η μονάδα του ABS έχει επαναρυθμιστεί για πιο ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία, και σύμφωνα με την Lamborghini η νέα Huracán Performante ακινητοποιείται από τα 100 km/h σε μόλις 31 m.

Οι αλλαγές στην καμπίνα εντοπίζονται στα διακοσμητικά από το νέο Forged Composite και τα ντυμένα με alcantara μπάκετ καθίσματα. Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει πλέον και ενδείξεις για το ενεργό αεροδυναμικό πακέτο, ενώ στο τιμόνι βρίσκουμε το ANIMA με τα τρία προγράμματα οδήγησης: Strada, Sport και Corsa. Στην λειτουργία Strada προτεραιότητα είναι η πρόσφυση και η σταθερότητα, και στην Sport επιτρέπει υπερστροφή μιας και στέλνει περισσότερη δύναμη στον πίσω άξονα. Στην επιλογή Corsa, δίνεται έμφαση στις απόλυτες επιδόσεις και τον πλήρη έλεγχο για χρήση σε πίστα.

H τιμή της νέας Huracán Performante στην Ευρώπη είναι €195.040 χωρίς τους φόρους και οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι.

[Πηγή: Lamborghini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube