Προ των πυλών η νέα BMW X5 2019

Προ των πυλών η νέα BMW X5 2019

Το νέο SUV της BMW βασίζεται σε νέα πλατφόρμα και θα λανσάρει το νέο σύστημα πολυμέσων της γερμανικής εταιρείας.

Η νέα BMW X5 2019 βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης και ετοιμάζεται για το παγκόσμιο ντεμπούτο της στην Έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο.

Η X5 2019 θα είναι το πρώτο μοντέλο της BMW που θα έχει τη νέα γενιά iDrive, ονομάζεται BMW Operating System 7.0, και μετά θα ακολουθήσουν οι νέα γενιά της 3άρας και το νέο μεγάλο SUV X7.

Την βάση για τη νέα X5 θα αποτελέσει η πλατφόρμα CLAR, Cluster Architecture, που πρωτοείδαμε στην τελευταία Σειρά 7, η οποία κάνει χρήση υλικών όπως το ατσάλι, το αλουμίνιο, το ανθρακόνημα και το μαγνήσιο. Ο σκοπός δεν είναι άλλος από τη σημαντική μείωση του βάρους σε σχέση με τη σημερινή γενιά του μοντέλου.

BMW X5 SPY

Η νέα Χ5 θα χρησιμοποιεί 4κύλινδρους, 6κύλινδρους και 8κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ θα υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση, στο πρότυπο της σημερινής. Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, η γκάμα κινητήρων θα προέρχεται από τη 5άρα.

Δεν είναι μόνο η γκάμα κινητήρων και η πλατφόρμα που θα μοιράζεται με την αντίστοιχη μπερλίνα, καθώς και το εσωτερικό της νέας X5 θα έχει πολλά κοινά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Εκεί που θα διαφοροποιείται είναι στον πίνακα οργάνων, θα έχει τον καινούριο ψηφιακό, και το σύστημα πολυμέσων iDrive.

BMW X5 SPY

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube