To εντυπωσιακό ταμπλό της νέας Mercedes-Benz E-Class

To εντυπωσιακό ταμπλό της νέας Mercedes-Benz E-Class

H Mercedes-Benz αποκάλυψε το high-tech ταμπλό της νέας E-Class που αποτελείται από τρεις οθόνες και διαθέτει μέχρι και κάμερα για selfie!

O Γερμανός κατασκευαστής αποκάλυψε τo high-tech ταμπλό της έκτης γενιάς της Mercedes-Benz E-Class που ακούει στην κωδική ονομασία W214.

Όπως περιμέναμε, η σχεδίασή του θυμίζει έντονα εκείνο της EQE με στοιχεία και από τη μεγαλύτερη EQS. Επιπλέον, στο επάνω μέρος του ταμπλό συναντάμε τους αεραγωγούς που αποτελούνται ουσιαστικά από ένα ενιαίο κομμάτι που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό.

Mercedes-Benz E-Class

Οι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν στο MBUX Superscreen το οποίο περιλαμβάνει μια τρίτη οθόνη μπροστά από το συνοδηγό και μια κάμερα για selfie στο κέντρο του ταμπλό. Η τελευταία, λειτουργεί μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βίντεο, φωτογραφίες αλλά και τηλεδιασκέψεις μέσω Zoom ή Webex.

Παράλληλα, η νέα E-Class παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών του οδηγού και εάν αυτά κοιτούν στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, έξω από το αυτοκίνητο ή στην οθόνη του infotainment. Όσο για την οθόνη του συνοδηγού, εξοπλίζεται με τεχνολογία ελέγχου διπλού φωτός που δεν επιτρέπει στην περιφερειακή όραση του οδηγού να αποσπάται από εκείνη.

Mercedes-Benz E-Class

Σε περίπτωση που ο οδηγός κοιτάει την οθόνη του συνοδηγού, η φωτεινότητα της αυτόματα μειώνεται. Η Mercedes-Benz υπόσχεται ότι ακόμη και με μειωμένη φωτεινότητα ο συνοδηγός μπορεί με ευκολία να συνεχίσει να τη χρησιμοποιεί.

Πέρα από Zoom και Webex, το infotainment της νέας E-Class διαθέτει TikTok, Angry Birds και το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο Vivaldi. Προαιρετικά, υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης του Zync, μιας ψηφιακής πλατφόρμας που δίνει πρόσβαση σε ταινίες, περιεχόμενο on-demand, gaming και ειδήσεις.

Mercedes-Benz E-Class

Την ίδια στιγμή, η καμπίνα της νέας E-Class διακοσμείται από το Active Ambient Lighting που λειτουργεί σε συνεργασία με το ηχοσύστημα και αλλάζει το χρώμα του φωτισμού ανάλογα με το ρυθμό του τραγουδιού. Τέλος, να σημειώσουμε ότι στον στάνταρ εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται το ηχοσύστημα της Burmester με 17 ηχεία.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη νέα Mercedes-Benz E-Class θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα μέχρι την παρουσίαση της, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube