Πρεμιέρα για το CUPRA Raval στο Μόναχο

Πρεμιέρα για το CUPRA Raval στο Μόναχο

Το CUPRA Raval, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της ομώνυμης εταιρείας έκανε το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, σχεδιασμένο για να προσελκύσει μια νέα γενιά πελατών.

Μετά την παρουσίαση του άκρως ενδιαφέροντος VW ID.GTI, ο εξηλεκτρισμένος οίστρος συνεχίζεται για τα καλά στο VW Group. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της CUPRA να συγκεντρώσει πάνω της τα φλας, χάρη στο αμιγώς ηλεκτρικό Raval.

Αποκαλύφθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, το καλοκαίρι του 2022, με το όνομα UrbanRebel, για να μετονομαστεί το Μάιο σε Raval, προς τιμήν μια συνοικίας της Βαρκελώνης.

Cupra Raval

Η σχεδίαση του μόλις 4.030 mm (29 mm κοντύτερο από το Ibiza) αυτοκινήτου είναι φρέσκια και νεανική. Το αμάξωμα διαθέτει ένα ελκυστικό μείγμα από απαλές καμπύλες και έντονες γραμμές. Στο μπροστινό τμήμα, το ενδιαφέρον μαγνητίζει η αρκετά επιθετική σχεδίαση της μάσκας, που θα μπορούσαμε να πούμε πως θυμίζει κάτι από καρχαρία.

Το πίσω μέρος περιλαμβάνει όμορφες οπτικά γραμμές, ενώ το πλαϊνό μέρος του αμαξώματος μοιάζει πιο μυώδες εξαιτίας της ανάγλυφης σχεδίασης αλλά και των νεύρων που διατρέχουν το προφίλ του CUPRA Raval.

Cupra Raval

Βασισμένο στην πλατφόρμα MEB Small Entry, διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα μπροστά, απόδοσης 226 PS. Αυτό λοιπόν το κινητήριο σύνολο επιτρέπει στο ισπανικό αυτοκίνητο πόλης να ολοκληρώσει τη διαδικασία του 0-100 km οριακά κάτω από τα 7’’ (6,9’’ για την ακρίβεια).

Επιπροσθέτως, οι μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουν δοθεί για την μπαταρία του, φανερώνουν πως η αυτονομία του μοντέλου μπορεί να αγγίξει τα 440 km.

Cupra Raval

Αν οι αριθμοί σας φαίνονται οικείοι δεν κάνετε κάποιο λάθος. Αντίστοιχα μεγέθη συναντάμε και στο VW ID.2all (μήκος 4.050 mm, 0-100 km σε λιγότερο από 7’’, αυτονομία 450 km).

H εισαγωγή του Raval (θα κατασκευάζεται στην Ισπανία) στη γκάμα της CUPRA αναμένεται να συμβεί το 2025, με τους Ισπανούς να επιθυμούν να προσθέτουν στο οπλοστάσιό τους ένα νέο αυτοκίνητο κάθε χρόνο.

Πάντως, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε ορισμένες μικρές τροποποιήσεις ανάμεσα στο πρωτότυπο και την έκδοση παραγωγής, για παράδειγμα στις ζάντες, οι οποίες στο πρωτότυπο αγγίζουν τις 21’’, νούμερο εντυπωσιακό για αυτοκίνητο πόλης. 

Cupra Raval

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube