Πρεμιέρα για το 7θέσιο VW ID.Buzz

Πρεμιέρα για το 7θέσιο VW ID.Buzz

Η VW παρουσίασε την έκδοση του ID.Buzz με μεγαλύτερο μεταξόνιο που μπορεί να μεταφέρει έως και επτά επιβάτες, περιγράφοντάς το ως τη σύγχρονη μετενσάρκωση του Samba bus.

Ο Γερμανός κατασκευαστής παρουσίασε την έκδοση με μεγαλύτερο μεταξόνιο του VW ID.Buzz.

Συγκεκριμένα, το μεταξόνιο του αυξήθηκε από τα 2.989 mm στα 3.239 mm. Ως αποτέλεσμα, το μήκος του φτάνει τα 4.962 mm, είναι δηλαδή 250 mm μακρύτερο από το συμβατικό αδελφάκι του.

Η «σύγχρονη μετενσάρκωση του Samba bus» όπως το περιγράφει η VW, είναι διαθέσιμη σε 5θέσια, 6θέσια και 7θέσια διάταξη, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η επαγγελματική έκδοση του.

VW ID.Buzz

Χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο, ο όγκος του χώρου αποσκευών σε 5θέσια διάταξη αυξήθηκε κατά 219 lt στα 1.340 lt. Σε 7θέσια διάταξη ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 306 lt, ενώ με τα καθίσματα αναδιπλωμένα αγγίζει τα 2.469 lt.

Σε επίπεδο ηλεκτροκινητήρων στην γκάμα θα περιλαμβάνεται και το νέο μοτέρ απόδοσης 286 ίππων που το επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 7,9".

VW ID.Buzz

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται αντλία θερμότητας και οι αγοραστές μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο μπαταρίες, με χωρητικότητα 77 kWh ή 85 kWh.

Επιπλέον, στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το νέο και βελτιωμένο σύστημα infotainment με οθόνη διαγωνίου 12,9".

VW ID.Buzz

Tέλος, η VW ανακοίνωσε επίσης ότι το 2024 θα λανσαριστεί το κορυφαίο ID.Buzz GTX με δύο ηλεκτρομοτέρ, συνδυαστική ισχύ 339 ίππους και 0-100 km/h σε μόλις 6,4".

To νέο ID.Buzz με το μακρύτερο μεταξόνιο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στο Ανόβερο και το εμπορικό του λανσάρισμα θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2024.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube