Πράσινο φως για το νέο Volkswagen Passat

Πράσινο φως για το νέο Volkswagen Passat

Η νέα γενιά του Volkswagen Passat θα παρουσιαστεί το 2023 και θα δώσει έμφαση στην ευρυχωρία και την πρακτικότητα.

Μετά από αρκετούς μήνες συσκέψεων τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας έδωσαν το πράσινο φως για την δημιουργία της ένατης γενιάς του Passat. Η ανοδική εμπορική πορεία του ξεχωριστού Arteon και η έλευση του ηλεκτρικού ID Vision Concept που θα διατίθεται σε 4θυρο και Station Wagon είχαν βάλει πάγο στην διαιώνιση του Passat, αλλά τελικά οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου project έδωσαν το πράσινο φως για την δημιουργία της ένατης γενιάς του Passat.

Το δημοφιλές οικογενειακό έχει πουλήσει πάνω από 30 εκ. αυτοκίνητα και είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο μοντέλο της Volkswagen. Η νέα γενιά θα βασίζεται στην εκσυγχρονισμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB και θα είναι ίδια για όλο τον πλανήτη. Δεν θα έχει διαφορές δηλαδή το ευρωπαϊκό από αυτά που πωλούνται στην Αμερική και την Ασία.

Volkswagen Passat 2023 Autocar UK

Κύριο χαρακτηριστικό του Passat Β9 θα είναι οι μεγάλοι χώροι και η πρακτικότητα,  με την εμφάνιση να μην παίζει καθοριστικό ρόλο μιας και για αυτό υπάρχει το αδερφό Arteon. Η νέα γενιά του Passat θα διατίθεται σε 4θυρο και 5θυρο Station Wagon, με το τελευταίο να εξοπλίζει και την crossover έκδοση Alltrack.

Η γκάμα κινητήρων θα διαθέτει εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου και φυσικού αερίου, και θα συμπληρώνεται από μία plug-in hybrid με θερμικό κινητήρα βενζίνης και μία αμιγώς ηλεκτρική. Επίσης, θα υπάρχει και mild hybrid 48V σύστημα που θα σιγοντάρει τους βενζινοκινητήρες.

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα γενιά του Volkswagen Passat θα μάθουμε όσο περνάνε οι μήνες, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube