Πότε θα παρουσιαστεί το ηλεκτρικό Škoda Octavia;

Πότε θα παρουσιαστεί το ηλεκτρικό Škoda Octavia;

Η τσεχική εταιρεία δουλεύει πυρετωδώς το πρότζεκτ «νέο Škoda Octavia», έτσι ώστε το best-seller της να παραμείνει στη πρώτη γραμμή του πυρός και στη νέα ηλεκτρική εποχή.

Οι Τσέχοι έχουν βάλει μπρος το πρότζεκτ Škoda Octavia. Η υπάρχουσα γενιά του best-seller της Škoda θα περάσει την προβλεπόμενη διαδικασία ανανέωσης το 2024 και ακολούθως θα παρουσιαστεί η νέα ηλεκτρική γενιά, το 2026. 

Η Škoda θέλει όμως το 2026, να παρουσιάσει όχι μόνο το νέο Škoda Octavia, αλλά τέσσερα ακόμα ηλεκτρικά μοντέλα. Ένα ηλεκτρικό SUV επτά θέσεων (στο πρότυπο του Vision 7S Concept που παρουσίασε πρόσφατα), ένα αστικό EV, ένα νέο crossover αλλά και ένα μικρό SUV που θα πλαισιώσει την γκάμα του Fabia.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Škoda, Klaus Zellmer, δήλωσε ότι εταιρεία του έχει ρίξει όλο της το βάρος στην ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών μοντέλων αφού στόχος είναι έως το 2035 το 70% των πωλήσεων της φίρμας να είναι αμιγώς ηλεκτρικά προϊόντα.

Skoda Octavia

Ωστόσο, ο Zellmer, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το νέο Škoda Octavia να παίξει σε διπλό ταμπλό. Να διαθέτει δηλαδή και εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες οι οποίες όμως θα βασίζονται στην τρέχουσα πλατφόρμα του ομίλου. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, από τις νόρμες καυσαερίων Euro 7. 

Tο μελλοντικό ηλεκτρικό Škoda Octavia, θα πατήσει πάνω στο νέο δάπεδο για EV που εξελίσσει ο Όμιλος VW (πλατφόρμα SSP) που σημαίνει ότι τα πρώτα δείγματα γραφής θα παρουσιαστούν επίσημα το το 2025.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το ηλεκτρικό Škoda Octavia, θα χρησιμοποιεί μια μπαταρία 89 kWh, η οποία θα προσφέρει αυτονομία με μία μόλις φόρτιση μεγαλύτερη των 500 km. Οι βασικές εκδόσεις του Škoda Octavia θα είναι προσθιοκίνητες, ωστόσο, οι καυτές εκδόσεις με τους λογότυπους «vRS» θα διαθέτουν από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό.   

«Το Škoda Octavia είναι ένα φανταστικό αυτοκίνητο που έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσει  μια τεράστια πελατειακή βάση για την εταιρεία μας. Στη νέα γενιά θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αναλλοίωτες τις αξίες που την καθιέρωσαν στη συνείδηση του κοινού, εμπλουτίζοντας τες με νέα στοιχεία που πιστεύουμε ότι θα συνάδουν απόλυτα με το πνεύμα της εποχής και την ιστορία του Octavia» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Klaus Zellmer.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube